Без Италия на Евро 2024? Статистиката е красноречива - шансовете също


Без Италия на Евро 2024? Статистиката е красноречива - шансовете също
Снимка: GettyImages

16754 0

Италия е актуалният европейски шампион. След успеха в континенталната надпревара обаче се стигна до чутовния провал и пропуснатото Световно първенство в Катар (след загуба от Северна Македония в полуфиналния бараж). А сега "скуадра адзура" е поставена пред угрозата от втори пореден голям форум, на който да не съумее да се класира.

Украйна - Италия: Мачът на истината за еврошампиона

Италия е на второ място в групата, спечелена от Англия, но е с равни точки с Украйна (с по-добри показатели в преките двубои). Еврошампионът има нужда поне от равенство, за да си гарантира участие в Германия. Колкото и мотивиран и никак не лош отбор да е Украйна обаче, все пак по-добри шансове се дават на Италия. Това потвърждава и платформата за онлайн спортни залози efbet.

Коефициентът за това селекцията на Лучано Спалети да спечели срещата, която ще се състои в Леверкузен, Германия (поради войната в Украйна), е 2,00. Все пак страната има само две поражения (от Англия през тази кампания) в европейски квалификации в последните цели... 47 мача (38 победи и 7 равенства в другите срещи).

След Мондиал 2022: Ще бъде ли и Евро 2024 без Италия?

От другата страна пък Украйна никога в исторически план не е побеждавала този опонент. Те са се срещали девет пъти, като италианците са побеждавали в седем от случаите. Освен това в само четири мача украинците са се разписвали - като три от случаите са в последните четири мача. Все пак ставката за това Украйна да спечели и да остави Италия извън Евро 2024 е 4,20.

На Ботуша може и да преживяваха доста разочарования покрай последните издания на световни първенства, но на континенталните надпревари ситуацията е по-различна. Ако достигнат финалите в Германия, това би бил осми пореден континентален форум, на който съумяват да го сторят.

Точката също е достатъчна в дуела срещу Украйна. Коефициентът на efbet двата отбора да завършат при равенство е 3,75. Любопитен факт пък е, че както при миналия мач между тях (2:1), така и при общо 16 от последните 19 мача на Италия какъвто е резултатът на почивката, такъв е и крайният. Иначе казано - през второто полувреме не падат попадения.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички