Без Бензема е трудно: Ал Итихад се спаси в последния момент и оглави класирането в Шампионска лига


Без Бензема е трудно: Ал Итихад се спаси в последния момент и оглави класирането в Шампионска лига
Снимка: GettyImages

1017 0

Ал Итихад прекрати серията си от 3 поредни мача без успех във всички турнири. Отборът на Карим Бензема и Н'Голо Канте изпита липсата на своята най-голяма звезда, но все пак се справи, побеждавайки с минималното 1:0 Ал Кува Ал Джавия като домакин.

В рамките на 93 минути в 3-тия кръг на Азиатската шампионска лига двата тима не съумяха да се победят. Ремито изглеждаше добре дошло за третия в класирането в Група "C" Сепахан, който е с трети с 4 точки. Втори със същия брой бе Ал Итихад. Подреждането с 1 пункт повече еднолично отглавяваше Ал Кува Ал Джавия. 

Всичко това обаче се промени в 94-ата минута на срещата, когато Абдерразак Хамдала се превърна в герой за своя отбор. Мароканецът получи хубав пас от Канте, напредна и наказа съперника.

Така Ал Итихад оглави класирането с 6 точки. Втори остана Сепахан с 4, а Ал Кува Ал Джавия изпадна до третата позиция, също с 4 пункта. Последен остана АГМК с нула точки.

Как се разви двубоят?

Отсъствието на суперзвездата на домакините - Карим Бензема, изглеждаше ключово за "беззъбата" им атака. Въпреки че те имаха категоричното преимущество в статистиката - 19 на 5 удари, 6 срещу 2 от които точни, изглеждаше сякаш няма кой да се възползва от създалите се ситуации.

Ал Итихад започна по-настоятелно срещата, разигравайки трайно в половината на съперника. Още в 10-тата минута домакините поведоха в резултата, но след преразглеждане от ВАР попадението бе отменено.

Отборът, воден от Нуну Ешпириту Санту, диктуваше темпото на играта половин час след първия съдийски сигнал, но бе предпазлив в нападение, където липсваше суперзвездата Карим Бензема.

Малко повече от 5 минути преди края на редовните първи 45 Ал Итихад притежаваше топката през 70% от времето, отправяйки 8 удари посока противниковата врата.

Основните проблеми за домакините бяха в завършващия етап. Липсваше човекът, който да даде решаващия пас, както и този, който да се възползва от него. Това продължи и през второто полувреме.

Изглеждаше сякаш всичко е ясно и двата отбора ще се разделят при нулево равенство. В 4-ата минута от добавеното време обаче Абдерразак Хамдала "избухна" с попадение. Мароканският нападател овладя подаване от Н'Голо Канте, откривайки резултата и донасяйки успеха на Ал Итихад.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички