Бербатов със съвет към Михайлов и Георгиев: "Концентрирайте се на танците и оставете футбола"


Бербатов със съвет към Михайлов и Георгиев: "Концентрирайте се на танците и оставете футбола"
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

10634 0

Димитър Бербатов и екипа му излязоха с остра позиция след последните събития около президентския пост в БФС! Те внесоха и важно уточнение с решението на Софийски градски съд, според което бива прекретено производството по исковата молба на Димитър Георгиев срещу вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър като изпълняващ длъжността президент. 

Бербатов обясни ситуацията около Конгреса

Припомняме ви, че горепосоченият член на Изпълнителния комитет на БФС, както и още трима - Емил Костадинов, Румян Вълков и Йордан Лечков, застанаха срещу Касабов и шокираха футболната общественост. Действията им изглеждаха лишени от логика, тъй като в средата на декември лично бяха приели футболният деятел да наследи временно Борислав Михайлов

Вчера Йордан Лечков обясни своята гледна точка за неговата жалба и тази на колегите му в Изпълкома, а днес Бербатов сподели какво следва и какво са решили в съда. 

Позицията на Бербатов и екипа му

"Софийски градски съд прекрати производството по исковата молба от члена на Изпълнителния комитет на БФС Димитър Георгиев срещу вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър като изпълняващ длъжността президент на футболния съюз.

Съдът се произнася, че искът е недопустим!

❗️Както вече обявихме, Борислав Михайлов и обкръжението му заблуждават всячески обществото с оставката на Михайлов и тяхната единствена цел е той да остане на власт, след като предстоящият конгрес отново бъде обжалван от тях.

Най-напред заявка за това даде самият Димитър Георгиев, който на последното заседание на БФС заяви, че ще обжалва решенията на конгреса, обявен за 15 март 2024.

След това станахме свидетели на тоталната наглост и брутализъм от страна на Михайловата клика. След като избраният с пълно единодушие от Изпълнителния комитет на БФС да заеме длъжността президент до провеждане на конгреса през март Михаил Касабов беше вписан в Търговския регистър, в ход влезе тридневно изчакване за евентуални жалби.

❗️Четирима от приелите оставката на Михайлов членове на Изпълнителния комитет и гласували за избора на Касабов - подадоха жалби срещу заличаването на Михайлов и вписването на Касабов!

❗️Емил Костадинов, Димитър Георгиев, Румян Вълков и Йордан Лечков, които са приели оставката на Михайлов, гласували са за избора на Касабов и са се подписали, пуснаха жалби в СГС срещу вписването на Касабов!

Както обявихме, практиката на СГС в последните две години е да постановява, че решенията на Изпълнителния комитет на БФС са НЕДОПУСТИМИ ЗА ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД СЪДА и могат да бъдат обжалвани само пред конгреса.

Така се стигна и до прекратяването на исковата молба от Димитър Георгиев като недопустима.

❗️Борислав Михайлов беше заличен от Търговския регистър като президент на БФС, а Михаил Касабов беше вписан като представляващ организацията.

Въпреки всички машинации от Михайлов и кликата му, това е решението, основано на закона и устава.

❗️Призоваваме Димитър Георгиев да се концентрира в танците, в които явно е силен като Борислав Михайлов, а футболните процеси да остави на хора, които наистина са заинтересовани за развитието на българския футбол", написаха от "Р-Еволюцията е тук". 

Още: Крушарски: Конгресът да е на 1-ви юни - всички сме детска градина

Йордан Лечков разкри какво е провокирало жалбите срещу Михаил Касабов

Михаил Касабов се чуди: Не може да разбере защо от Изпълкома на БФС са му обърнали гръб

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички