В Хърватия решиха дали Далич ще поведе "ватрените" на Мондиал 2026


В Хърватия решиха дали Далич ще поведе "ватрените" на Мондиал 2026
Снимка: Getty Images

654 0

Хърватският футболен съюз е постигнал споразумение със старши треньора Златко Далич, така че двете страни ще продължат сътрудничеството си до 2026 година - до края на Световното първенство в САЩ, Мексико и Канада.

Футболният съюз разкри пред хърватските медии, че договорът ще бъде подписан, а сделката официализирана - скоро. "Далич имаше много предложения, но се радваме, че реши да остане в Хърватия", написаха от футболния съюз на страната.

Как Далич успя да постави Хърватия на футболната карта?

Златко Далич определено записа името си със златни букви във футболната история. Неговата Хърватия успя да се добере до финала на Мондиал 2018 в Русия, където обаче загуби с 2:4 от Франция, но спечели сърцата на всички фенове по света. Четири години по-късно - в Катар, "ватрените" грабнаха бронза, побеждавайки Мароко във финала за 3-ото място. 

След края на Световното първенство в Катар имаше въпросителни около бъдещето на Златко Далич и националният отбор на Хърватия. Наскоро се появиха слухове, че специалистът ще поеме Аякс, но в крайна сметка стана ясно, че той е постигнал договорка с националния си тим и ще продължи да го води занапред.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда на Германия: Марадона е най-голямата фигура, а Меси го пазят съдиите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички