Бенфика спря ужасната си серия срещу Порто в мач с 11 жълти и 2 червени картона (ВИДЕО)


Бенфика спря ужасната си серия срещу Порто в мач с 11 жълти и 2 червени картона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2042 0

Бенфика победи Порто като гост с минималното 1:0 в мач от 10-ия кръг на местния шампионат, който се проведе във вечерта на 21 октомври (петък) на "Ещадио до Драгао".

Единственото попадение в дербито на Португалия падна в 72-ата минута, когато Давид Нереш нахлу в наказателното поле и върна топката към дузпата, а Рафа Силва, макар и трудно, я овладя и успя да я прати във вратата на Диого Коща. Първоначално голът бе отменен, но след това ВАР се намеси и коригира решението на реферите на терена.

Интересно е да се отбележи, че бяха показани цели 11 жълти и 2 червени картона! Канадският халф на "драконите" - Стивън Еустакио, получи първо официално предупреждение в 24-ата минута, а само три по-късно извърши ново нарушение, което го прати рано-рано в съблекалните. В самия край на срещата и треньорът на Порто - Серджо Консейсао, бе изгонен от главния съдия.

Интересно е да се отбележи, че това бе първи успех за Бенфика в дербито от 9 мача насам - последната им победа датираше от 2 март 2019 година. Със спечелените три точки "орлите" събраха актив от 28 и се откъснаха на върха в таблицата с 6 пункта пред втория Порто. 

Ето и репортаж от Порто 0:1 Бенфика:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички