Белгия готова да направи огромен компромис за Евро 2024 от уважение след терора


Белгия готова да направи огромен компромис за Евро 2024 от уважение след терора
Снимка: Getty Images

971 0

Кошмарът от понеделник вечер в центъра на Брюксел още отеква по ширините на Стария континент. Футболните запалянковци се запитаха какво ще се случи и с европейската квалификация между Белгия и Швеция, която гостите отказаха да доиграят. 

Припомняме ви, че в часовете преди двубоя двама запалянковци на скандинавците бяха застреляни от терорист и беше взето решение да не се доиграва срещата в понеделник вечер. 

Оказва се, че пред УЕФА в момента има няколко варианти на действие. В други случаи при отказ от доиграване на срещата - победата моментално отива за другия отбор, но "червените дяволи" от уважение няма да поискат нещо подобно. 

Развоя на отложената среща

В момента най-логичното решение изглежда двубоят да бъде признат при резултата на почивката - 1:1. Директорът на футболната федерация в Белгия Ману Лерой призна, че страната е съгласна на подобно решение, макар че тя е ощетената в случая. 

Към този момент Белгия има равни точки в група "F" с втория Австрия, който победи по-рано в понеделник. Със сигурност "червените дяволи" ще се класират за Евро 2024, но не е сигурно на кое място ще завършат в групата. Швеция пък е на трета позиция със само 6 точки. 

Следете последните квалификации за октомври НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички