Батални сцени в Мексико: Жертви и десетки ранени на футболен мач! (ВИДЕО)


Батални сцени в Мексико: Жертви и десетки ранени на футболен мач! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3463 0

Футболният мач между отборите на Керетаро и Атлас на стадион "Ла Корехидора" в град Керетаро, Мексико, който бе част от деветия кръг на първенството, беше прекратен в 63-ата минута, след като феновете на двата отбора влязоха в тежки сблъсъци помежду си.

В резултат на тях минимум двама души намериха смъртта си, а други 22 бяха ранени, но според някои медии жертвите и пострадалите са много повече!!!

При резултат 1:0 за гостите от Атлас, запалянковците започнаха да се нападат един друг, да се целят със седалки, а паникьосани зрители се опитаха да се спасят от ада на трибуните, нахлувайки на терена. Играчите на Атлас бързо избягаха в съблекалните, както и някои от тези на домакините Керетаро. Други пък се опитаха да успокоят запалянковците...

След няколко минути част от схватките се преместиха директно на терена, където в употреба влязоха и метални пръти. Разиграха се хаотични сцени, при които окървавени фенове лежаха на земята и бяха ритани и удряни, монитор на ВАР бе унижощен, а в крайна сметка насилието се прехвърли и извън стадиона.

"Осъждам категорично днешното насилие на стадион " Ла Корехидора", написа в Туитър губернаторът на щата Керетаро Маурисио Кури. "Дадох указания за прилагане на закона с всичките му последици. В Керетаро няма безнаказаност".

Футболното първенство на Мексико бе временно прекратено, а на този етап властите обявиха, че са арестували десетки привърженици на двата отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички