Аталанта изхвърли Специя от Купата на Италия с разгром, Христов игра 73 минути


Аталанта изхвърли Специя от Купата на Италия с разгром, Христов игра 73 минути
Снимка: Getty Images

945 0

Аталанта елиминира Специя на Петко Христов от Купата на Италия. "Бергамаските" се наложиха над колегите си в Серия А с 5:2 в осминафиналите и очакват следващия си съперник.

Българинът започна титуляр в този мач, но напусна терена в 73-ата минута. Той бе заменен от Амиан Аду. Любопитното е, че 5 от тези 7 попадения в мача паднаха в рамките на половин час през първата част.

Тон за разгрома даде Адемола Люкман, който в 10-ата минута получи през опразнената врата от Скалвини и чукна топката в мрежата. Две минути по-късно Дуван Сапата организира атака, която бе завършена от голмайстора. Люкман стреля по чудесен начин в долния ляв ъгъл на Специя за експресно 2:0.

Само 2 минути по-късно обаче Специя се върна в мача, след като Албин Екдал проби в наказателното поле и стреля точно от вътрешността му за 1:3. Аталанта отново направи преднината си от 2 гола в 27', когато Сапата отново се изяви, подаде на Ханс Хатербур, който с чудесен удар намери долния десен ъгъл на съперника - 3:1.

Специя обаче не се предаде и още в 38' отново наближи "бергамаските" на гол. Тогава Коваленко намери Даниеле Верде в наказателното поле и той стреля в долния ляв ъгъл. Ситуацията бе преразгледана с ВАР заради съмнения за засада, но голът беше признат.

Аталанта направи резултата 4:2 в своя полза в 72', след като Луис Муриел намери по-добре позициониралия се Расмус Хойлунд и той стреля прецизно, като топката влетя в мрежата след рикошет. Крайното 5:2 бе оформено в 90+1', след като Итън Ампаду вкара в собствената си врата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички