Антонио Конте, Лучано Спалети и още големи имена сред потенциалните наследници на Роберто Манчини


Антонио Конте, Лучано Спалети и още големи имена сред потенциалните наследници на Роберто Манчини
Снимка: GettyImages

1765 0

На днешния 13 август стана ясно, че Роберто Манчини и италианската футболна федерация са се разделили по взаимно съгласие и 58-годишният специалист вече не е селекционер на "Скуадрата". Медиите в Италия пък веднага излязоха с информация кой може да наследи опитния наставник на поста.

Какво планират на Ботуша?

Антонио Конте и Лучано Спалети са двамата основни кандидати, обявени от италианския "Sky Sports" за потенциални наследници на Роберто Манчини като старши треньор на Италия. В момента и двамата са безработни, след като Конте бе уволнен от Тотнъм през март, а Спалети разтрогна с Наполи след края на сезон 2022/23.

 

Конте беше старши треньор на Италия от 2014 до 2016 година, докато Спалети никога не е работил с национални отбори. Гореспоменатият източник съобщава, че имената на Фабио Канаваро, Дженаро Гатузо и Даниеле Де Роси - триото, което като футболисти с "адзурите" стана световен шампион на Мондиала през 2006 в Германия, също ще бъдат разгледани като потенциални кандидати за поста на Манчини.

Припомняме, че Манчини оставя Италия 10 месеца преди Евро 2024. Именно той изведе "Скуадрата" до успех 3 години по-рано на Евро 2020, което заради COVID Пандемията, се проведе с година по-късно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Буфон се готви за важен пост във футбола в Италия?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички