Английската футболна лига с позиция относно Суперлигата


Английската футболна лига с позиция относно Суперлигата

727 0

Английската Футболна лига публикува официална позиция по отношение на проекта за Европейска Суперлига. Футболната лига заявява, че Суперлигата е заплаха за съществуващите вече състезания, включително Купата на Лигата на Англия, но реформите и въвеждането на "швейцарската система" от УЕФА е наложително.

Изявлението подчертава, че този проект заплашва спортните принципи, приети още преди повече от век. Футболната лига заявява гордостта си да е част от единната футболна система, която "предоставя свободна конкуренция и дава шанса на всеки да мечтае и продължава да вдъхновява поколения млади хора. Според становището Европейската Суперлига се е провалила заради модела на нечестното финансово разпределение, което може да се отнесе и към финансовия модел на английския футбол.

"Съобщението е ясно, пирамидата трябва да се защити преди всичко. Английската футболна лига се надява, че същият ентусиазъм може да бъде насочен към постигане на необходимата промяна на разпределение на богатството в нашите местни лиги и ще работим с всички страни за тази реформа", казват от Футболната лига.

Вижте какво казаха от Ювентус за Суперлигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички