10 клуба напуснаха Суперлигата, останаха само Барселона и Реал Мадрид


10 клуба напуснаха Суперлигата, останаха само Барселона и Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

2405 0

Испанските колоси Реал Мадрид и Барселона останаха единствените два отбора в новосъздадената Европейска Суперлига. Всички останали 10 отбора официално се оттеглиха от надпреварата и се завръщат в Шампионска лига. Очаква се в следващите часове същото да сторят и от щабовете на Реал и Барса, но на този етап това все още не се е случило.

Първият отбор, който се оттегли от Суперлигата, бе Манчестър Сити, последван от Челси. След това и останалите четири гранда от Висшата лига - Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Арсенал и Тотнъм, също се отказаха. В последните минути Интер и Атлетико Мадрид потвърдиха за оттеглянето си, а след това същото сториха и отборите на Милан и Ювентус.

Късно снощи стана ясно, че Манчестър Сити и Челси се подготвят да напуснат турнира заради острите реакции в цял свят срещу новосъздадения турнир. Техният пример бе последван и от останалите английски грандове, а днес това сториха и отборите от Серия А, както и от Атлетико Мадрид. Реал Мадрид, като основател на проекта за Суперлига, все още не е напуснал турнира, а същото важи и за Барселона. 

Президентът на Ювентус Андреа Аниели е категоричен, че Суперлигата няма да може да се реализира. Президентът на Реал Флорентино Перес пък отново заговори за Шампионска лига, като изрази увереност, че неговият клуб няма да бъде изхвърлен от турнира и ще играе (подробности тук). 

Президентът на УЕФА Александър Чеферин пък посрещна първия отбор, оттеглил се от Суперлигата, с отворени обятия (повече по темата четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички