Официално: И Милан напусна Суперлигата, останаха само 3 клуба


Официално: И Милан напусна Суперлигата, останаха само 3 клуба
Снимка: Getty Images/Guliver

1211 0

Италианският гранд Милан също се оттегли от новосъздадената Европейска Суперлига. "Росонерите" обявиха официално решението си в становище, публикувано на клубния им сайт. Така Милан се присъединява към шестте английски клуба, както и отборите на Интер и Атлетико Мадрид, които също обявиха, че се отказват от турнира.

"Приехме поканата да участваме в проекта Суперлига с истинското намерение да осигурим възможно най-доброто европейско състезание за футболните фенове по света и в най-добрия интерес на клуба и нашите собствени фенове. Промяната не винаги е лесна, но еволюцията е необходима за напредъка, и структурите на европейския футбол са се променяли и променяли през десетилетията.

Въпреки това, гласовете и притесненията на феновете по целия свят са ясно изразени за Суперлигата и Милан трябва да бъде чувствителен към гласа на тези, които обичат този прекрасен спорт.

Ще продължим да работим усилено, за да осигурим устойчив модел за футбола", гласи становището на Милан. С това "росонерите" се присъединяват към Челси, Манчестър Сити, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Арсенал, Атлетико Мадрид и Интер, които също се отказаха от Суперлигата. Към момента Ювентус, Барселона и Реал Мадрид не са заявили своите позиции и остават в Суперлигата.

Всичко най-актуално около Суперлигата и нейния разпад може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички