Амнести призова англичаните да се включат в протеста


Амнести призова англичаните да се включат в протеста
Снимка: Getty Images/Guliver

817 0

Организацията Амнести Интернешънал призова Англия да се присъедини към колегите си от Германия, Норвегия и Нидерландия и да изрази протест срещу погазването на човешките права. Според различни данни, близо 6500 работници са загинали по време на строежа на стадионите за Световното първенство в Катар през 2022 година.

„Английските футболисти ще бъдат водени от собствената си съвест, но ако последват примера на другите отбори, ние ще сме изключително щастливи. Хари Кейн и неговите съотборници могат да прочетат множеството доклади за експлоатацията на мигрантите работници в Катар и бързо ще разберат колко сериозен е проблемът. Много е важно ФИФА, ФА и отделните отбори и играчи да използват своето влияние, за да продължават да поставят катарските власти под напрежение и те да изпълнят обещаните трудови реформи.“ - заявява директорът на Амнести Великобритания Кейт Алън.

Гарет Саутгейт пък разкри, че вече се водят разговори между Футболната асоциация и Амнести за този проблем:

"Доколкото разбирам, от Амнести не искат турнирът да бъде отложен или преместен. Те работят, за да покажат проблеми, върху които може да се работи. Важно е да си сътрудничим с такива организации.“ - коментира старши треньорът на "Трите лъва".

Днес пък долетя добра новина за футболните фенове на ЕВРО 2020 това лято!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички