Халанд продължава да чупи рекорди - Кои са най-младите голмайстори на 20 попадения в ШЛ?


Халанд продължава да чупи рекорди - Кои са най-младите голмайстори на 20 попадения в ШЛ?
Снимка: Gulliver/GettyImages

1877 0

Макар и да пишем тези редове с доза носталгия, не можем да забравим последното десетилетие, в което футболът беше на едно впечатляващо ниво и всеки турнир гарантираше много адреналин и голов карнавал. Успяхме да видим раждането на легенди, но времето напредна и все по-често се говори за новата ера на нападателите, за едно ново ниво на футбола, в което силите ще се разпределят, преди да започнат да играят милионите на добре заплатените футболисти. Какво наистина ще се случи, предстои да разберем, но нека обърнем внимание на един много специален момент от футбола - онези играчи, които успяха да стигнат 20 гола в Шампионска лига, при това за много кратко време:

10. Вярвате или не, великият Кристиано Роналдо се нарежда на 10-та позиция, след като неговото 20 попадение пада на 24 години 10 месеца и 3 дена. Роналдо със сигурност можеше да се справи и по-добре, но във времето, в което пристигна в Реал Мадрид, тепърва се изграждаше отбора, но пък е в класацията.

9. Легендата Андрей Шевченко като бивш футболист на Милан, изпреварва с няколко месеца Роналдо, при това не трябва да забравяме, че го прави във време, в което Милан беше онази мистична красота, която караше всички да бъдат пред екрана. 20-я гол пада на 24 години, 5 месеца и 13 дена.

8. Томас Мюлер влиза в клуба на 20-те попадения в най-престижния европейски клубен турнир на възраст от 24 години 5 месеца и 6 дена. Този рекорд се постига с Байерн Мюнхен и легендата за този успех се пази и до днес. Освен това се смята, че немският тим е на път да повтори успеха си в Шампионска лига. Ще забележим, че букмейкърите дават висока оценка за тима, а тук можем да разберем защо Silentbet дава висок рейтинг на winbet.com точно за такъв вид прогнози, както и за още много други спортни прогнози.

7. Спомняте ли си времето, в което сър Алекс Фъргюсън създаде един от железен Манчестър Юнайтед? На терена излизаха лица като Гигс и Уейн Руни, като именно вторият се нарежда на 7-ма позиция, отбелязвайки своя 20-и гол на 24 години 5 месеца и 6 дена. Руни беше един от най-добрите футболисти за онзи Юнайтед, който всички обичаха и имаше защо.

6. Карим Бензема е друго лице с точни попадения, като 20-я гол пада с екипа на Реал Мадрид. Футболистът постигна това на 23 години 9 месеца и 8 дена.

5. Алесандро Дел Пиеро може да се смята за един много специален футболист от редиците на Старата госпожа. Сега отборът има нови предизвикателства пред себе си и ще му бъде необходимо време, преди да успее да впрегне португалските сили. Но Алесандро постига своя рекорд на 23 години 5 месеца и 6 дена.

4. Раул няма нужда от представяне и може да се смята за легенда на белия балет. За разлика от горните колеги, неговият успех идва на 22 години 9 месеца и 23 дена.

3. Лионел Меси може да се смята за другият интересен герой, но и няма как да се изненадваме от фактите. Когато той започна да играе, Барселона береше плодовете на своя труд и Меси можеше да партнира с играчи като Роналдиньо. Неговото попадение се случва на 22 години 8 месеца и 21 дена.

2. На второ място поставяме Килиян Мбапе. Представителят на ПСЖ показа една интересна класа и място в историята, както за себе си, така и за тима. Футболистът отбелязва своя гол на 21 години 11 месеца и 19 дена. Все още не е сигурно как ще се представи отбора в престижните турнири, но пък има и слухове, че Мбапе може да стегне куфарите и да потърси късмета си другаде.

1. Позицията е отредена за Ерлинг Холанд и Борусия Дортмунд. Неговите 20 попадения падат в рамките на 14 срещи, а този играч е на път да се превърне в следващата футболна сензация. Не трябва да забравяме, че талантът тук се подчертава и от възрастта - 20 години 7 месеца и 16 дена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички