УЕФА потвърди чудесната новина за феновете на Евро 2020


УЕФА потвърди чудесната новина за феновете на Евро 2020
Снимка: БГНЕС

1066 0

Отборите, които ще играят на Европейското първенство по футбол 2020, ще имат право да използват по пет смени на мач, реши окончателно изпълнителният комитет на УЕФА на свое заседание в сряда.

Правилото за петте смени бе временно въведено заради създадените от пандемията от коронавирус трудности при подготовката на отборите. В момента то се използва в европейските клубни турнири, квалификациите за световното първенство в Катар, както и в почти всички национални шампионати. Единственото голямо първенство в Европа, което не се възползва, е английската Висша лига.

"Причината правилото за петте смени да остане в сила е, че то се използва в започналите вече квалификации за световното първенство от март 2021 до март 2022 година, така че УЕФА прие то да се запази и за предстоящите финали на Евро 2020 през юни и юли 2021 година, финалите на Лигата на нациите през октомври 2021 година и плейаутите в Лигата на нациите през март 2022 година", акцентираха от УЕФА.

Освен това европейската централа реши да премахне ограничението от 30 процента заетост на стадионите. Така всяка страна ще има право сама да определя какъв брой зрители да бъдат допускани на мачовете от континенталния шампионат това лято.

Не се взе решение по предлаганите реформи във формата на Шампионската лига, които трябва да влязат в сила от 2024 година. Този казус ще бъде разгледан на следващото заседание на изпълнителния комитет на 19 април.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички