Американските санкции удариха по един от футболните грандове в Русия


Американските санкции удариха по един от футболните грандове в Русия
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА (Москва)

1335 0

На фона на ескалиращото напрежение по оста Запад - Изток, един от футболните грандове в Русия попадна в обхвата на новите санкции, които САЩ наложи срещу страната. Те бяха въведени заради решението на президента Владимир Путин да признае за независими Донецката и Луганската народни републики. 

Става въпрос за бившия отбор на Георги Миланов - ЦСКА Москва, който е ставал 13 пъти шампион, печелил е Купата на УЕФА (2005 г.), както и Суперкупата на Европа (2005 г.).

"BBC" съобщава, че клубът е в дългия списък със санкционирани, тъй като е собственост на руската банка Внешекономбанк (ВЕБ), срещу която се предприемат ограничителни действия. 

"Компаниите са отрязани от американската финансова система, а имуществото им в САЩ ще бъде блокирано", пък съобщи Министерството на финансите на САЩ.

Споменава се още, че отношенията между ЦСКА Москва и ВЕБ са възникнали заради изтеглен заем за построяването на стадиона на отбора, който носи името "ВЕБ Арена" и бе завършен изцяло през 2016 година!

*Припомняме, че вчера, 22 февруари, се заговори, че УЕФА може да бъде принудена да премести финала в тазгодишното издание на турнира Шампионска лига, който трябва да се проведе в Санкт Петербург!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички