Защо Ромелу Лукаку остана резерва за Челси срещу Лил - обяснението на Томас Тухел


Защо Ромелу Лукаку остана резерва за Челси срещу Лил - обяснението на Томас Тухел
Снимка: Getty Images

1703 0

Донякъде изненадващо, нападателят на Челси Ромелу Лукаку остана резерва при домакинството на "сините" срещу Лил в първия 1/8-финален мач от Шампионска лига. Лондончани си осигуриха комфортен аванс от 2:0 на "Стамфорд Бридж", а след края на двубоя старши треньорът Томас Тухел даде обяснение за своето решение:

*Припомняме, че белгиецът бе яростно крикуван в последните дни, след като изигра безумно слаб мач във Висшата лига.

"След мача с Кристъл Палас всички бяха фокусирани върху това колко докосвания до топката е направил и днес не беше моментът да го хвърлим в следващия "огън". Днес беше моментът за крачка назад. Това беше решението и това е...", заяви немецът на пресконференцията си и добави:

"Видяхте, че играхме силно и постигнахме добра победа. Беше труден мач, а сега всички въпроси са за Лукаку. Фокусът върху него е огромен, но имаше още 9 други футболисти, които не играха".

"Все пак говорим за отборен спорт, в който 11 души се опитват да бъдат напълно отдадени на плана за игра и на своите съотборници. Онези, които са на пейката, трябва да правят същото и така работят нещата. Особено в Челси - точно по този начин печелим мачовете си", продължи Тухел.

"Тази вечер бяхме концентрирани върху интензитета и играта на висока скорост. Трябваше да работим усилено със и без топката. Ромелу Лукаку изпитваше затруднения в това отношение в последните мачове и затова почувствах, че е леко изморен физически и психически".

Идната неделя, 27 февруари, Челси се изправя срещу Ливърпул във финала за Купата на Лигата. Тази вечер пък мърсисайдци играят отложения си мач срещу Лийдс във Висшата лига (вижте коя ТВ ще го излъчи).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички