Борислав Михайлов в Лисабон: Подкрепил Чеферин, който ще ръководи УЕФА вече 7+ години


Борислав Михайлов в Лисабон: Подкрепил Чеферин, който ще ръководи УЕФА вече 7+ години
Снимка: Фейсбук/Борислав Михайлов

2062 0

Борислав Михайлов е бил в Лисабон за Конгреса на УЕФА. Президентът на Българския футболен съюз е бил водач на родната делегация, като стана ясно, че и той е гласувал за Александър Чеферин, като делегатите са били единодушни.

Това бе оповестено от БФС на официалния сайт на централата. Публикуваме цялото съобщение без редакторска намеса:

"Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов бе водач на българската делегация по време на 47-мия редовен конгрес на УЕФА, който се проведе днес в португалската столица Лисабон.

На Общото събрание Михайлов бе придружен от вицепрезидентите Михаил Касабов и Емил Костадинов, а основната точка в дневния ред бе изборът на ръководни структури на европейския футбол.

Делегатите на Конгреса единодушно излъчиха Александър Чеферин за нов мандат начело на УЕФА, като представителите на БФС предварително бяха заявили подкрепата си за словенеца. Присъстващите дадоха вота си и 8 члена на Изпълнителния комитет на УЕФА за 4-годишен мандат и един за 2-годишен, както и за европейските представители в управленския борд на ФИФА.

На Конгреса в Лисабон бяха приети отчетите на президента и на ИК на УЕФА, както и административният отчет за работата на конфедерацията през 2021-2022 г., финансовите доклади за същия период и бе гласуван бюджетът за периода 2023-2024 г. Делегатите също така утвърдиха съставите на постоянните комисии на УЕФА.

„Благодаря ви за подкрепата. За мен вашият вот е както голяма чест, така и огромна отговорност спрямо футбола. Ще направя всичко възможно, за да оправдая доверието ви“, заяви 55-годишният Чеферин, който е седмият президент в историята на УЕФА и заема поста от 2016 г.

Вижте повече за преизбирането на Чеферин като президент на УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лудогорец

"Тайни от бг елита": Ас на Лудогорец с 3-степенно "меню" за самоусъвършенстване

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички