Ал Насър с Роналдо се провали у дома срещу отбор на дъното, титлата все по-далеч (ВИДЕО)


Ал Насър с Роналдо се провали у дома срещу отбор на дъното, титлата все по-далеч (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4629 0

Ал Насър не успя да стигне до победата в първия си двубой в Саудитската професионална лига от десетина дни насам. В сблъсък от 26-ия кръг в шампионата те завършиха 1:1 у дома срещу Ал Халеедж.

И двете попадения бяха отбелязани през първата част, като в 4' Мартинс откри за гостите. В 17' Гонсалес изравни за Ал Насър. През втората част отборът на Кристиано Роналдо се активизира, но липсата на креативност в атака ги провали. След двубоя отборът е втори с 57 точки, две точки зад Ал Итихад, който обаче е с мач по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с напрежение и често накъсване на играта. Още във втората минута Алуда нацели с лакът Кристиано Роналдо в главата и португалската суперзвезда остана на земята. Все пак за него нямаше проблем да продължи двубоя. Фалът обаче бе твърде далеч, за да последва нещо опасно от пряк свободния удар.

4' - 0:1! Резултатът бе открит рано-рано от гостите - извеждащо подаване към Мартинс, който напредна с топка в крака и стреля технично покрай плонжа на вратаря по земя.

 

В 10-ата минута Талиска стигна до топка в наказателното поле и сякаш бе натиснат отзад, след което се озова на земята. Главният рефер прецени, че няма дузпа. Ситуацията бе прегледана и с ВАР, но на повторенията се видя, че бразилецът се опита да си изпроси дузпа по твърде наивен начин.

Малко след това пък Роналдо бе потърсен с подканващо подаване в наказателното поле, но португалецът остана на сантиметри от това да засече топката непосредствено пред противниковата врата.

17' - 1:1! Резултатът бе изравнен след малко над четвърт час игра. След центриране на Гариб от пряк свободен удар бе намерен Алваро Гонсалес, който засече с глава топката в мрежата и въпреки че вратарят я докосна с ръка, тя се озова в мрежата му.

 

 

В 32-рата минута Ал Насър можеше да направи пълен обрат чрез Кристиано Роналдо, но португалецът се размина с топката при остро центриране от ъглов удар.

В 37-ата минута Гариб бе изведен с прекрасен дълъг пас, овладя добре с едно докосване и се освободи от опонента, но накрая не успя да преодолее скъсилия ъгъла страж. В ситуацията Роналдо бе вдясно от Гариб.

В 45-ата минута гостите бяха много близо до това отново да поведат в резултата след мощен удар от наказателното поле в близкия ъгъл по въздух. Все пак Роси бе покрил ъгъла си и успя да избие топката, която иначе попадаше право в ъгъла.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53' Талиска подаде на Гариб в средата, но той  остави за Роналдо, който нахлу от левия фланг, но не успя да вкара топката във вратата. В 62' се стигна до голям хаос в наказателното поле на гостите. Бяха нанесени поне 4 удара посока вратата, като в крайна сметка Роналдо вкара, но бе вдигната засада.

Ал Насър постоянно бе в атака, но липсата на креативност в завършващата фаза се оказа големият проблем за отбора. В 80' отново Роналдо бе близо до гола, като премина през няколко противникови играча. Ударът му обаче мина покрай вратата.

 

 

Атаките към вратата на Ал Хайдари продължиха с пълна сила, но така и не даваха желания резултат. В 5' от добавеното време Маран стреля с глава, но топката мина покрай вратата. Две минути по-късно се разигра същата ситуация, но отново без успех.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ал Насър: Роси, Султан, Гонсалес, Алауджами, Конан, Густаво, Алхасан, Алсулаихем, Гариб, Талиска, Роналдо

Ал Халеедж: Ал Хайдари, Ал Самири, Ал Уда, Ал Хабрани, Амарал, Антъни, Бийого, Лукаш, Мартинс, Морато, Чикалеши

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Преди двубоя имаше съмнения дали Роналдо ще вземе участие в мача, но в последните дни тренира на пълни обороти. Кристиано Роналдо и компания продължават борбата за така жадуваната титла. Към момента Ал Насър е втори с 56 точки - три по-малко от лидера Ал Итихад.  Португалската суперзвезда на отбора бе изпаднала в серия от три поредни мача, в които не съумяваше да отбележи. Това бе прекъснато в последния кръг, когато Ал Раед бе сломен с разгромното 4:0, а именно Кристиано откри в 4-тата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички