Ал Насър размаза 10 от Ал-Шабаб след 3 дузпи и 2 гола на Роналдо (ВИДЕО)


Ал Насър размаза 10 от Ал-Шабаб след 3 дузпи и 2 гола на Роналдо (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

8018 0

Ал Насър постигна втората си победа от началото на сезона, след като разби с 4:0 Ал-Шабаб във вторник вечер. Отново в герой за “соколите” се превърна легендата Кристиано Роналдо. Днес той вкара две от попаденията (13’,38), като даде и асистенция на Мане в 40-тата минута. Крайния резултат оформи Ал Ганам в 80-тата минута.

Домакините имаха всички предпоставки да разбият с още по-голяма разлика днешния си съперник, но две от попаденията на Роналдо бяха отменени, а Гариб изпусна и дузпа след час игра. 

След четири кръга Ал Насър остава на шест точки от временния първенец Ал Ититихад (12 т.) и заема шестото място. До този момент "соколите" са с две победи и още толкова поражения след слабото начало. В следващия кръг Роналдо и компания гостуват на Ал Хазем. 

Първо полувреме

Арбитърът имаше всички предпоставки да отсъди дузпа за гостите още в шестата минута, след като звездното попълнение Лапорт извърши кристално ясно нарушение в наказателното поле. Моментално обаче бе отсъдена засада.

ГОЛ! Домакините поведоха от дузпа след само 13 минути игра. Това се случи след точно изпълнена дузпа от Кристиано Роналдо. Легендата стреля в долния десен ъгъл, а нарушението бе отсъдено след преглед с ВАР заради игра в ръка. 1:0!

Video edited on Kapwing

Кристиано реализира второто попадение в 18-тата минута, но то бе отменено. Съдията взе това решение след преглед с ВАР, тъй като португалецът е наруши правата в наказателното поле. Той вкара след центриране от корнер с глава, но извършил нарушение в атака. 

Решението на съдията бе повече от спорно и това вбеди голмайстора. Той отново не скри чувствата си и пощуря срещу арбитъра, но попадението остана отменено. 

ГОЛ! В 37-мата минута Роналдо получи за втори път в двубоя възможност да бие наказателен удар и удвои преднината до 2:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Ал Насър продължи да натиска и в следващите минути, което доведе до класическа преднина - 3:0! В 41-вата минута Роналдо изведе Мане, за да реализира и африканеца до почивката. 

Второ полувреме

Съдията Исмаил Елфат не се поколеба да отсъди наказателен удар за домакините сле час игра, когато се стигна до игра с ръка в наказателното поле на Ал-Шабаб. С изпълнението този път се нагърби Гариб, но кълбото намери левия страничен стълб.

Не след дълго Кристиано Роналдо отново вкара, но попадението му този път бе отменено поради засада. 

В 79-тата минута голямата звезда на гостите Евер Банега бе изгонен с директен червен картон. 

ГОЛ! Шоуто на домакините продължи и през втората част, когато в 80-тата минута Ал Ганам оформи разгромното 4:0!

Стартови състави 

Ал Насър: Науаф, Султан, Фатил, Лапорт, Конан, Алхаибари, Отавио, Брозович, Гариб, Мане, Роналдо

*Новото попълнение Аймерик Лапорт започва като титуляр малко след трансфера си!

Преди мача

Любопитно е да се отбележи в самото начало, че в последно време няма изявен победител в спора между двата тима. В последните им 5 срещи Ал Насър е спечелил две от тях, гостите една, а останалите два двубоя са свършили наравно. 

В последния шампионатен двубой между двата тима - през месец май Кристиано Роналдо донесе домакинския успех с 3:2. Очаква се днес той отново да поведе "соколите" към победата. 

Във временното класиране Ал Насър се намира на 11-то място с 3 точки, докато Ал-Шабаб е с 1 по-малко на 15-а позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички