Ал Хилал наниза 9 гола на слабак, трансферна издънка на Барселона изригна с хеттрик (ВИДЕО)


Ал Хилал наниза 9 гола на слабак, трансферна издънка на Барселона изригна с хеттрик (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1598 0

Ал Хилал се развихри и разкости последния в класирането на шампионата в Саудитска Арабия – Ал Хазъм. Хората на Жорзе Жезус разбиха с 9:0 клетите си домакини. Над всички бе бразилецът Малком, който изригна с хеттрик.

Така Ал Хилал се утвърди на върха в класирането, след като записа 7-ата си поредна победа в шампионата. Тимът от Рияд е с актив от 38 точки след 14-ия кръг и остава единственият непобеден от началото на кампанията. Ал Хазъм е на дъното със скромния актив от само 7 точки.

Тон на голеадата даде Александър Митрович. Той откри резултата в 14-ата минута. До почивката преднината на гостите набъбна до 3:0 след попадения на Мохамед Кано в 32-ата минута и Мохамед Ал Катани в 43-ата минута.

Ал Хилал не се смили над съперника си и наниза още цели 6 безответни гола след антракта. Малком вкара в 52-ата и 55-ата минута, правейки резултата 0:5.

Салех Ал Шехри се записа сред голмайсторите в 79-ата минута. В 81-ата минута Мохамед Ал Бурайк направи 0:7. Бразилецът Малком, който бивш играч на Барселона, оформи хеттрика си в 85-ата минута.

В 3-ата минута на добавеното време Сергей Милинкович–Савич фиксира крайното 0:9.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички