Ал Ахли официално представи Роберто Фирмино (ВИДЕО)


Ал Ахли официално представи Роберто Фирмино (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2215 0

Роберто Фирмино официално стана поредното голямо име на европейския футбол, което се присъдинява към клуб от Саудитска Арабия. Ал Ахли представи бразилеца, който се присъединява като свободен агент, след като договорът му с Ливърпул изтече.

Споразумението е факт

Контрактът му с Ал Ахли е до 2026 година. Фирмино ще бъде съотборник с доскорошния вратар на Челси Едуар Менди в Ал Ахли. А за съперници ще има играчи като Кристиано Роналдо, Карим Бензема, Нголо Канте и още други звезди.

Още преди да приключи кампанията във Висшата лига бе ясно, че контрактът няма да бъде подновен и футболистът ще напусне "Анфийлд". Това го направи апетитна хапка за редица клубове. През изминалите месеци той усилено бива свързван с отбори като Барселона и Реал Мадрид. Пред тях обаче изглежда застава Ал-Ахли с далеч по-изкусителни предложение.

Фирмино вкара 111 гола в 362 мача за Ливърпул, като спечели всички налични големи трофеи. Той минаваше за един от фаворитите на Юрген Клоп, а за феновете на мърсисайдци е безспорен любимец. Ливърпул може да загуби още двама важни играчи, ако не побърза с подновяването на договорите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички