Аякс разтопи шампионския си трофей на 42 000 звезди за своите фенове (ВИДЕО)


Аякс разтопи шампионския си трофей на 42 000 звезди за своите фенове (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2977 0

Страхотен жест към своите привърженици направи новият-стар шампион на Нидерландия Аякс. Трофеят за изминалата кампания 2020/21 бе разтопен и след това се приготвиха цели 42 хиляди сребърни звезди. Всяка една от тях ще тежи по 3,45 грама.

Всички те са за привържениците на клуба, които имат сезонни билети. Решението на ръководството на клуба е продиктувано от пандемията от коронавирус, която лиши феновете от възможността да са на трибуните и да подкрепят любимия си отбор. Общо 30 от 34 мача за тима бяха играни без запалянковци по стадионите.

От футболната федерация на Нидерландия осигуриха на Аякс копие на трофея, което да бъде изложено в музея на клуба. "След тази бурна година гарантираме, че привържениците ще се почувстват част от първенството. Решихме да споделим трофея с тях" - сподели Един ван дер Сар, който е изпълнителен директор на Аякс.

Името на проекта е: "Парче победа. Парче история. Парче от Аякс". От официалния профил на клуба в социалната мрежа "Туитър" приготвиха и специално видео по случай инициативата. Вижте го по-долу в материала. Междувременно Аякс вече не е клубът, който дава най-много шанс на свои кадри в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички