В неделя започва издирването на Сала, пилота и самолета под вода


В неделя започва издирването на Сала, пилота и самолета под вода
Снимка: Instagram

2501 0

Вече една седмица няма и следа от изчезналия над Ла Манша самолет, в който бе новата покупка на английския Кардиф Емилиано Сала. Той бе договорен срещу сумата от 15 милиона паунда и отпътува от Нант към уелския град преди летателното устройство да изчезне от радарите.

В продължение на три дни бяха търсени останки от самолета и двамата пътници - пилотът Дейвид Иботсън и аржентинския голаджия. След като бе предотвратено търсенето, куп футболни знаменитости, президентът на Аржентина и много фенове на футбола призоваха търсенето да продължи.

И след като нужната сума бе събрана от дарения, семейството на Сала е наело кораб, който търси останки по дъното на морето. Още тази неделя издирването ще бъде подновено

"Успяхме с тези постъпления във фонда да продължим с акцията по издирването“, каза Миърнс на пресконференция на летище Гърнзи, която бе излъчена от британски телевизии.

Той добави, че кораб за наблюдение, екипиран със сонар е бил подготвен за действие на пристанището в Саутхемптън, Южна Англия, като търсенето на Сала ще започне в неделя. То ще се концентрира върху район от около 25 квадратни морски мили, където самолетът е изчезнал от радарите. Той каза, че дълбочината на водата в набелязания периметър е едва около 65 метра, като достига максимално 110.

ИЗЧЕЗВАНЕТО НА САЛА СЪЗДАДЕ ПРОБЛЕМ МЕЖДУ ТРИ ЕВРОПЕЙСКИ ТИМА

"Това ще е една от най-плитките акции в живота ми. Най-големият проблем може да е времето. Не може да гарантираме, че ще открием самолета. Семейството му иска да получи отговорите, които нямат на този етап“, заяви представителят на "Bluewater Recoveries" Дейвид Миърнс.

Майката и сестрата на Сала, които пристигнаха във Великобритания миналата седмица, летяха в понеделник над зоната, където самолетът изчезна от радарите. Миърнс сподели, че близките на аржентинеца сега оценяват повече усилията на спасителите от Великобритания, Франция, и Гърнзи, които проведоха издриването миналата седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички