УЕФА глоби Унгария и Словакия за расистки скандирания

Унгария и Словакия ще трябва да изиграят следващите си квалификационни двубои за Евро 2020 пред празни трибуни, след като националните федерации на двете страни бяха санкционирани от УЕФА заради расистки скандирания на техните привърженици. Двата отбора се срещнаха на 9 септември в Будапеща, където гостите от Словакия спечелиха с 2:1.

В добавка към наказанието заради расистки скандирания, Унгарската федерация е санкционирана и заради хвърляне на предмети от трибуните, палене на фойерверки и глобена с 67,125 хил. евро. Глобата за Словашката федерация пък е в размер на 20 хил. евро.

Скандал в Италия: Уволниха коментатор заради расизъм срещу Лукаку

Проблемите с расизма в Италия на новия нападател на Интер Ромелу Лукаку продължават, след като един от опитните коментатори на канала "ТопКалчо24...

УЕФА наказва и Румъния с два мача пред празни трибуни и глоба от 83 хил. евро за сходни провинения на своите фенове по време на двубоите с Испания и Малта.

Темата за расизма се разисква обширно и преди сблъсъка между България и Англия на Националния стадион "Васил Левски". След отвореното писмо на Борислав Михайлов, последва такова и от страна на президента на ФА (повече по темата четете тук).

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!