Скандал в Италия: Уволниха коментатор заради расизъм срещу Лукаку


Скандал в Италия: Уволниха коментатор заради расизъм срещу Лукаку
Снимка: Getty Images/Guliver

4397 0

Проблемите с расизма в Италия на новия нападател на Интер Ромелу Лукаку продължават, след като един от опитните коментатори на канала "ТопКалчо24" Лучано Пазирани направи изключително груба реплика в ефир по отношение на белгийския нападател.

Само преди две седмици Лукаку бе жертва на расистки скандирания от страна на феновете на Каляри по време на победата на Интер с 2:1 в Сардиния, а сега бившият играч на Манчестър Юнайтед бе нападнат и от Пазирани.

"В италианското първенство няма друг играч като Лукаку, нито в Милан, нито в Интер, нито в Лацио. Той е един от най-силните футболисти и аз го харесвам заради това, той е може би два пъти по-силен от Сапата от Аталанта. Тези играчи имат нещо повече от другите, те са тези, които вкарват голове и влачат своите отбори. Ако се изправиш лице в лице в него, си свършен, падаш на земята. Единственият ти шанс е да му дадеш да изяде десет банана", каза Пазирани на живо по телевизията.

Впоследствие спортният журналист се извини за думите си, но директорът на "ТопКалчо24" Фабио Равецани уволни своя служител и заяви, че той никога повече няма да бъде допуснат в телевизията.

Междувременно Ромелу Лукаку призова социалните мрежи да са по-активни в борбата с расизма (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички