Труден, но сладък успех за Ливърпул срещу Монтерей, "мърсисайдци" са на финал с Фламенго


Труден, но сладък успех за Ливърпул срещу Монтерей, "мърсисайдци" са на финал с Фламенго
Снимка: Gulliver/GettyImages

7884 0

Отборът на Ливърпул достигна до труден успех в първата си среща от Световното клубно първенство. "Мърсисайдци" не играха на върха на възможностите си, но въпреки това надвиха с 2:1 отбора на Монтерей в полуфинална среща от турнира. Наби Кейта даде преднина на англичаните в началото на срещата, но мексиканците веднага отвърнаха с гол на Рожелио Фунес Мори.

Двата тима изпуснаха редица положения пред двете врати до края на първото и в началото на втората част. В края на срещата обаче влезлият като резерва Трент Александър-Арнолд намери друга от смените на Клоп Роберто Фирмино, който вкара решителния гол. В събота Ливърпул ще се изправи срещу Фламенго в битка за трофея.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Ливърпул започват по-активно срещата и опитват да организират няколко атаки дотук. Единственият ударкъм вратата на Монтерей е дело на Джердан Шакири. И ето, че в 12-тата минута се стига до гол за Ливърпул. Мохамед Салах изведе по чудесен начин Наби Кейта, който реализира за 0:1!

Две минути по-късно обаче Монтерей стига до изравнителен гол. След разбъркване в наказателното поле на Ливърпул топката достигна до Гаярдо, който стреля, но ударът му е спасен от Алисон. При добавката обаче Рожелио Фунес Мори е на точното място и бързо възстановява равенството в мача - 1:1! 

В 22-рата минута Ливърпул стигат до чисто голово положение. Мохамед Салах отново е в основата на атаката, като извежда Джеймс Милнър на стрелкова позиция, но опитният англичанин не успява да отбележи. В 30-тата минута мексиканците могат да организират нещо по-опасно пред вратата на Алисон, но Гаярдо предпочита да стреля, вместо да потърси съотборник в наказателното поле на "мърсисайдци".

В 33-тата минута Мохамед Салах бе близо до гола, но бранител на Монтерей успя да му открадне топката с решителен шпагат в последния момент. В 37-мата минута Пабон проби отдясно, след което подаде, но Алисон Бекер с върха на пръстите си успя да избие топката така, че тя да не попадне в краката на Фунес Мори. В 42-рата минута Окслейд-Чембърлейн изведе голмайстора Кейта, който обаче този път не успя да преодолее Бароверо. Двата отбора приключват първото полувреме при резултат 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Първият удар към една от двете врати през втората част отправя Анди Робъртсън в 47-мата минута, но той е неточен. Монтерей отговарят чрез удар от пряк свободен удар, който обаче е спасен от Пабон. В 58-мата минута Наби Кейта за трети път в срещата е оставен сам срещу Бароверо, но отново не успява да преодолее вратаря на мексиканците.

Ливърпул успяват да достигнат до втори гол в 61-вата минута, но попадението на Ориги е отменено заради засада. Доста равностоен двубой, в който Монтерей също стигат до голова опасност. Разбъркване в наказателното поле не Ливърпул завършва с удар на Пабон, но той е неточен. В 73-тата минута Ливърпул отново имат шанс за гол, но Ориги и влезлият като смяна Садио Мане пропускат да засекат топката.

В края на второто полувреме мачът върви към продължения и не се вижда как някой от двата отбора ще успее да спечели срещата. В крайна сметка обаче в продълженията Ливърпул достигат до втори гол. Влезлият като резерва Трент Александър-Арнолд подава по земя в наказателното поле и друга от смените Роберто Фирмино отбелязва втори гол за Ливърпул в срещата. В края на двубоя Монтерей има две положения за гол, но така и не стига до него.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Монтерей: Бароверо, Медина, Монтес, Санчес, Ваньони, Пабон Риос, Родригес, Писаро, Ортис, Гаярдо, Фунес Мори

Ливърпул: Алисон, Милнър, Хендерсън, Гомес, Робъртсън, Кейта, Лалана, Шакири, Окслейд-Чембърлейн, Ориги, Салах

Мърсисайдци имат странната задача да изиграят две официални срещи в рамките на 24 часа на два различни континента. Снощи английският тим трябваше да излезе с юношите срещу тима на Астън Вила в мач от четвъртфиналите на Карабао Къп, тъй като всички титуляри от първия отбор на Ливърпул са в Катар за мачове от Световното клубно първенство. Срещата завърши 5:0 в полза на Вила.

Днес първият отбор пък ще се бори за място на финала на Световното. Мърсисайдци пристигнаха в Катар докрай мотивирани и не крият огромното си желание да станат и световни клубни шампиони. На финала вече ги чака Фламенго, но преди това момчетата на Юрген Клоп трябва да си свършат задачата срещу Монтерей. Мексиканският клуб се класира за полуфиналите след победа с 3:2 над водения от Шави Ал-Сад.

"Трябва да уважаваме правилата в различните държави. Не сме летяли 3 000 мили, за да не излезем на терена. Сега сме тук и сме напълно фокусирани. Ако ме питате обаче дали трябва да има Световно клубно първенство по средата на сезона, трябва да кажа – не. Ние сме тук, за да участваме и да докажем, че Ливърпул е най-силният тим в света", заяви Клоп преди двубоя.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички