Клоп: Световното клубно първенство не трябва да бъде по средата на сезона


Клоп: Световното клубно първенство не трябва да бъде по средата на сезона
Снимка: Getty Images/Gulliver

3806 0

Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп даде пресконференция преди мачовете на тима от Световното клубно първенство. Отборът на „мърсисайдци“ ще трябва да изиграе две срещи в рамките на два дни, като във вторник отборът ще гостува на Астън Вила в мач от Карабао Къп, а в утрешния ден „мърсисайдци“ ще играят срещу Монтерей в мач от Световното клубно първенство в Катар. Това практически е невъзможно и затова Ливърпул изпратиха два различни състава на двете срещи, като всички основни футболисти, както и треньорът Юрген Клоп ще бъдат в Катар, а в двубоя срещу Вила ще играят предимно юноши на клуба.

„Трябва да уважаваме правилата в различните държави. Не сме летяли 3 000 мили, за да не излезем на терена. Сега сме тук и сме напълно фокусирани. Ако ме питате обаче дали трябва да има Световно клубно първенство по средата на сезона, трябва да кажа – не. Ние сме тук, за да участваме и да докажем, че Ливърпул е най-силният тим в света. ФИФА планира да направи световно първенство между клубни отбори през лятото, но тогава пак няма да бъде удобен момент, тъй като тогава има първенства на националните отбори от различните континенти. Не можеш да добавяш нови футболни турнири, като премахнеш или променяш вече съществуващи такива“ каза Клоп.

Ливърпул няма да могат да разчитат на Джорджинио Вайналдум в утрешната среща срещу Монтерей. А ето докога смята да остане Юрген Клоп начело на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички