Световните звезди, към които са се насочили топ отборите


Световните звезди, към които са се насочили топ отборите
Снимка: Getty Images/Guliver

8765 0

Летният трансферен прозорец ни предложи немалко емоции до този момент. Някои от клубовете привлякоха звезди, около които ще градят цялата си идея за игра. Лятото обаче все още не е свършило и не е изключено да станем свидетели на още гръмки трансфери. Най-скоро приключва трансферният период в Англия - 8-ми август, в Италия е до 23-то число - същият месец, а във Франция, Германия и Испания крайният срок е до 2-ри септември.

Испанското издание "Marca" разглежда някои от най-добрите отбори в Европа, като определя техните топ цели. Тимовете, които попадат под мерника на мадридския вестник, са Барселона, Манчестър Сити, ПСЖ, Байерн Мюнхен, Ливърпул, Ювентус, Реал Мадрид и Атлетико (Мадрид). Би било абсурдно да вярваме, че всички те ще се реализират, но някои от тях са не само възможни, но и доста вероятни. Ето ги и тях: 

Барселона най-внушителните имена, които пристигнаха, засега, на "Камп Ноу" са Френки де Йонг и Антоан Гризман. Без никакво съмнение най-желаният играч от каталунците в момента е Неймар, но там явно развръзката няма да бъде ясна до самия възможен край. Испанският шампион се нуждае и от алтернатива на Жорди Алба на левия бек, като фаворит за това е португалецът Рафаел Герейро. Другият желан е играчът на Бетис - Жуниор Фирпо, който направи великолепен сезон за своя клуб.

Манчестър Сити - предимно ясно е, че трудно би се намерил играч, който да подобри атомното нападение на тима, което изглежда перфектно структурирано. Съставът на "гражданите" е достатъчно завършен и в настоящия си вид, но почти със сигурност ще бъде привлечен нов защитник, който да запълни липсата на Венсан Компани. Най-добрите възможни варианти са Хари Магуайър (за когото обаче се смята, че е сигурно ново попълнение на Манчестър Юнайтед), както и Калиду Кулибали, чийто трансфер също би бил труден. Нейтън Аке е третият вариант, като освен ролята на централен защитник, може да изпълнява и тази на ляв бек. За поста десен бек, пък, от доста време се спекулира с привличането на Жоао Кансело, но до този момент няма официална информация.

ПСЖ - на "Парк де Пренс" имат нужда най-вече от нов вратар. Френският шампион би искал да привлече 20-годишният Джанлуиджи Доннарума, но от Милан няма да се разделят лесно с перспективния страж. При евентуална раздяла с Неймар, пък, парижани ще настояват за един или дори двама играчи на Барселона в замяна. Най-вероятните замесени биха били Коутиньо, Дембеле и Ракитич. Направилият фурор с екипа на Лил през последния сезон - Никола Пепе, също е попаднал под радара на "червено-сините". 

Байерн Мюнхен - баварският колос бе напуснат от две свои легенди - Франк Рибери и Ариен Робен, които дълги години защитаваха цветовете на клуба. Празнините, които оставят по двете крила трябва да бъдат запълнени, а най-добрите варианти за това са Лерой Сане и Усман Дембеле, въпреки информациите, че шампионът на Германия се е отказал от играча на Сити, заради високата цена, която искат "гражданите". На "Алианц Арена" се надяват да привлекат и 23-годишния аржентински полузащитник - Джовани Ло Селсо.

Ливърпул - европейският клубен шампион е незабележим на пазара през този трансферен прозорец. Единственото ново попълнение е 17-годишният централен защитник Сеп ван ден Берг, който ще играе за втория тим. "Marca" посочва Коутиньо, Асенсио и Никола Пепе като главните цели на мърсисайдци. За първите двама обаче шансовете да преминат на "Анфийлд" изглеждат нищожни - бразилецът е твърде скъп, а испанецът получи изключително тежка контузия, която ще го извади от игра за около 9 месеца. От Лил също искат огромна сума за своята звезда, така че изглежда доста вероятно Ливърпул да не се отчете със значима придобивка през този прозорец.

Атлетико (Мадрид) - "дюшекчиите" вече привлякоха няколко играчи на топ ниво, но се разделиха с най-голямата си звезда - Антоан Гризман. Единственото, което сякаш липсва в този отбор на Диего Симеоне, е креативният халф. Вариантите за тази позиция са два - Хамес Родригес и Кристиан Ериксен. Колумбиецът е доста по-близо до преминаване в Атлетико, докато датчанинът е по-скоро резервен вариант. Освен това, от Реал нямат против да се разделят с Хамес, докато не може да се каже същото за Тотнъм, които разчитат изключително много на Ериксен.

Ювентус - италианците ще започнат поредния нов сезон със своята фиксидея, а именно - спечелването на най-комерсиалния футболен турнир - ШЛ. Вече привлякоха имена като Де Лихт, Рабио и Рамзи, но, колкото и малко вероятно да изглежда, все още има шансове Погба да се завърне при "бианконерите". Появиха се информации, които дори пращат Неймар в Италия, но те сякаш граничат с невъзможното. 20-годишният Николо Дзаниоло е направил впечатление на "старата госпожа" и евентуален трансфер не е изключен.

Реал Мадрид - "кралския клуб" започна ударно, привличайки Еден Азар. Трансфер, който и до този момент е най-внушаващият за лятото. Освен белгиеца, на "Сантиаго Бернабеу" акостираха още значими имена, но на този етап от клуба са съсредоточени повече върху продажбата на играчи, а не върху закупуването на нови. Все пак, "белия балет" желае да привлече още един полузащитник, като той най-вероятно ще бъде някого измежду Пол Погба, Кристиан Ериксен и Дони ван де Бек.

Очакват ни интересни последни седмици от трансферния прозорец. Не трябва да забравяме и че отборите вече водят подготовка, а някои от тях съвсем скоро стартират сезоните си. Колкото по-късно пристига даден играч в нов тим, толкова по-малко време има както самият той свикне с обстановката, така и треньорът да го опознае. А каква яростна битка ни очаква в едно от топ първенствата на Европа - вижте повече в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички