Новата вълна, която ще ожесточи 3-странния дуел за върха в Ла Лига


Новата вълна, която ще ожесточи 3-странния дуел за върха в Ла Лига
Снимка: Guliver/GettyImages

8122 0

Барселона, Реал Мадрид и Атлетико (Мадрид) - трите испански гранда, които ще се впуснат в поредната яростна битка през сезон 2019/20 в преследване на домашната титла, а защо не и Шампионска лига. "Кралския клуб" не е ставал шампион от 2017 г. насам, а в следващите два сезона дори остава на третото място. Каталунците печелят вътрешното първенство два пъти подред, а "дюшекчиите" вече имат претенции да докажат, че са по-добрият мадридски колос, след като завършват по-напред от градския си съперник в последните две години.

Триото се отчете с впечатляващи придобивки по време на летния трансферен прозорец. А нека не забравяме - той все още не е приключил. "Белия балет" привлече Еден Азар, като се надява да стори същото и с Пол Погба. "Блаугранас" вече притежава Антоан Гризман, а Неймар също е спряган за завръщане на "Камп Ноу". "Дюшекчиите" си осигуриха услугите на 19-годишния суперталант Жоао Феликс, като сега се надяват да привлекат и Хамес Родригес, а по последни информации - при провал с колумбиеца ще се насочат към Кристиан Ериксен.

Само споменавайки тези имена е ясно, че предстои истински титаничен сблъсък. Евентуалните трансфери на гореспоменатите, пък, биха завършили напълно блясъка и изяществото на предстоящия спор. Припомняме, че играчи като Френки де Йонг, Лука Йович, Менди, Милитао, Йоренте и Мората също подсилиха клубовете, като последните двама преминаха от Реал в Атлетико и ще имат двойна мотивация, когато се изправят срещу "белите".

Като добавим, че тези отбори и без това имат играчи на световно ниво, а новодошлите единствено ще вдигнат класата им, то наистина ни очаква зрелище в най-чистия му вид. Представяме ви предполагаемите състави и на 3-те гранда и оставяме на вас да прецените кой е фаворитът. 

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело (Менди), Рамос, Варан (Милитао), Карвахал, Кроос, Каземиро, Модрич (Иско), Азар, Бензема (Йович), Винисиус (Асенсио)

Барселона: Тер Щеген, Алба, Ленгле (Юмтити), Пике, Роберто (Семедо), Де Йонг (Артур), Бускетс (Видал), Ракитич, Меси, Суарес, Гризман (Дембеле)

Атлетико Мадрид: Облак, Лоди, Ермосо (Фелипе), Хименес (Савич), Трипиър, Коке (Витоло), Йоренте, Саул, Феликс (Лемар), Мората, Коща

С уговорката, че е доста вероятно да станем свидетели на още гръмки трансфери от страна на триото. Задава се изключително интересен сезон, в който никой не би се примирил с позиция, по-ниска от първата, още повече след огромните инвестиции, които са направени. В кой от трите клуба се проведе съдбоносна среща на най-високо ниво и какво е решението за бъдещето му развитие - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички