СНИМКА: 6-годишен фен на Ривър обяви играчките си за продан, за да сбъдне мечтата си


СНИМКА: 6-годишен фен на Ривър обяви играчките си за продан, за да сбъдне мечтата си
Снимка: Getty Images/Gulliver

3267 0

В идната събота ще изиграе втори епизод от едно от най-големите дербита в света. Бока Хуниорс и Ривър Плейт ще изиграят реванш помежду си на финала за Копа Либертадорес.

Въпреки че надпреварата се провежда за 59-и път, двата "вечни съперника" не са играли Суперкласико, за да определят съдбата на трофея никога до сега, а феновете са изпаднали неописуем екстаз. Първият двубой завърши 2:2 на "Бомбонера" и така всичко ще се реши на 24 ноември. 

За всички е известно, че в Аржентина футболът не е просто игра, а начин на живот, а това дерби е едно от най-горещите. Любовта към отборите се заражда от ранна детска възсрат, а доказателство за това е един 6-годишен фен на "милионерите". Малкият запалянко се е заел сам да се опита да си осигури начин да влезе на "Ел Монументал" и да гледа любимия си тим. Той е готов да се раздели с най-ценните за него вещи - детските си играчи- само и само, за да отиде на дербито. 

"Продавам играчките си, за да се опитам да вляза на "Ел Монументал", написа малчуганът на голям лист хартия пред своя дом, където е изложил и своите играчки за продажба. Родителите му били толкова трогнати от това негово действие и постнали снимката във Facebook. А не след дълго тя стигнала и до президента на организираните фенове на Ривър Плейт, който веднага е отделил два билета за малкия Ренцо и майка му, за да пътуват до Буенос Айрес.  Също така за малкия е имало още една голяма изненада - тениска и шашшка, подписани от една от най-големите клубни легенди Енцо Франческоли. 

Как двата аржентински гранда стигнаха до финала - вижте тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички