Ришарлисон: Продавах сладолед на улицата, за да стана футболист


Ришарлисон: Продавах сладолед на улицата, за да стана футболист
Снимка: Getty Images/Guliver

4455 0

Новият бразилски национал Ришарлисон разказа какво тежко детство е имал. Нападателят призна, че е бил близо до това да се откаже от футбола. Миналото лято 21-годишният футболист напусна Бразилия, за да премине в английския Уотфорд. Година по-късно той премина в Евертън.

В стартовите 3 мача от сезона във Висшата лига бразилецът отбеляза 3 гола и получи повиквателна за националния отбор, като вкара 2 гола във вратата на Ел Салвадор при успеха с 5:0.

"Нямам достатъчно пръсти, за да преброя колко клубове се отказаха от мен. Бях близо до това да се откажа от футбола, но след това вдигнах глава и отидох в Бело Оризонте с пари за еднопосочен билет за едни последни проби в Америка Минейро. Ако не бях ги преминал, нямаше да имам пари, за да се върна в Ешпирито Санто, който беше на 600 км. от мен. Това утро дадох всичко от себе си и преминах пробите. Ако се бях предал в самото начало, нямаше да съм на мястото, където съм днес", разказа нападателят пред AS.

Ришарлисон разкри също какво му се е налагало да работи, за да стане футболист.

"Живеех с чичо си, защото той беше по-близо до мястото, където обичайно тренирах,а пари за автобус нямах. Обикновено продавах на улицата сладкиши и сладолед, работих и на полето, за да помогна на родителите си. Нямаше как иначе, защото всички направиха всичко, за да ми помогнат да стана футболист. Разбрах, че трябва да бъда търпелив, постоянен и вяра в хората, за да постигна целите си", разказа бразилецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички