Бразилия се справи със САЩ, а Белгия разгроми Шотландия в контрола


Бразилия се справи със САЩ, а Белгия разгроми Шотландия в контрола
Снимка: Getty Images/Gulliver

1447 0

Отборът на Бразилия победи САЩ с 2:0 в контролна среща, играна в Ню Джърси. Възпитаниците на Тите решиха изхода от двубоя още преди почивката, когато отбелязаха и двата си гола.

В 11-та минута централният нападател на Селесао Роберто Фирмино откри резултата, след като засече от близо центриране отдясно на Дъглас Коста. В 43-та минута Неймар удвои преднина на своите, след като реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Уил Трап срещу Фабиньо. За Бразилия това бе първи мач след отпадането на четвъртфиналите на Световното първенство в Русия, като те подобриха актива си срещу САЩ на 18 победи от 19 мача.

На Стария континент бронзовите медалисти от Мондиал 2018 Белгия разбиха Шотландия с 4:0 като гост в приятелска среща. На „Хемпдън Парк“ в Глазгоу домакините се представиха много посредствено и регистрираха най-тежката си домакинска загуба от 1973-та година насам. Голмайсторът на „червените дяволи“ Ромелу Лукаку откри резултата в 28-та минута след грешка в отбраната на Шотландия, а минута след почивката Еден Азар покачи на 2:0. Грешки на Чарли Мългрю и Райън Джак позволиха на Миши Батшуай да реализира нови два гола, за да оформи крайното 4:0.

Във вторник Белгия започва участието си в Лигата на нациите с мач срещу Исландия, а ден по-рано Шотландия приема Албания в откриващия си мач от новия турнир на УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички