Моуриньо отказал да бъде най-високоплатеният треньор в света


Моуриньо отказал да бъде най-високоплатеният треньор в света
Снимка: Guliver/GettyImages

7195 0

Жозе Моуриньо е отказал предложение на стойност 100 млн. евро за контракт с китайски клуб, съобщава Sky Sports. Според информациите, представителят на Суперлигата Гуанджоу Евъргранде е бил готов да плаща на бившия мениджър на Манчестър Юнайтед и Челси по 28 млн. паунда на сезон с бонуси. Оферта, която се счита за най-голямата, отправена към треньор в световния футбол.

Става ясно още, че португалецът е имал възможност да избере за колко години да води китайския клуб. Моуриньо бе заснет на среща със Сю Дзяин, милиардерът и президент на Евъргранде Груп, в Лондон през април, когато те са дискутирали вероятен договор.

Въпреки че е отхвърлил предложението за контракт с Гуанджоу, Моуриньо бил поласкан от интереса към него. Португалецът, както неведнъж сам заяви, възнамерява да продължи своята треньорска кариера в Европа на най-високо ниво, като една от целите му е да спечели трета Шампионска лига и своята девета шампионска титла в различни първенства.

Интерес към него по-рано проявяваше Ювентус, но самият Моуриньо сметна, че това не е правилната стъпка. Наскоро Рафаел Бенитес напусна Нюкасъл и пое китайския Далиен Ифан, отбелязвайки, че проектът е също толкова атрактивен, колкото високата заплата, но очевидно португалският му колега не е на същото мнение.

Моуриньо не пожела да застане начело и на китайския национален отбор, след като Марчело Липи се оттегли от поста. Той бе заменен временно от наставника на Гуанджоу Евъргранде Фабио Канаваро, преди световният шампион с Италия от 2006 да се завърне в клуба, като в този период на неяснота бе отправено и предложението към Моуриньо. Гуанджоу Евъргранде все още не са излезли с коментар по случая. Наскоро португалецът направи изненадващо изказване за бъдещето си като треньор. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички