Меси 2 пъти гласува за Роналдо, Кристиано - нито веднъж за Лео

Интересна тенденция в гласуването на Кристиано Роналдо за индивидуалните награди във футбола отбеляза гигантът "ESPN". Както е известно, на 23 септември вечерта ФИФА връчи своята награда "The Best" на капитана на Барселона и Аржентина Лионел Меси. Португалецът въобще не се появи на церемонията, въпреки че бе сред тримата номинирани.

Вчера стана ясно как са гласували капитаните на националните отбори и техните треньори. Оказа се, че Меси е включил в своята тройка големия си конкурент Роналдо, докато звездата на Ювентус изобщо не е гласувал за аржентинеца в своя топ 3.

Панаир на абсурда или как ФИФА погали незаслужилите през 2019 година

2018 година беше белязана от доминацията на Кристиано Роналдо на футболния терен. Трансферът му в Ювентус обаче означаваше, че драстично ще спадн...

"ESPN" показва интересната статистика: в последните години Лео Меси два пъти е слагал Роналдо в своя топ 3 - през 2018 и 2019 година, докато Роналдо нито веднъж от 2013 година насам не е гласувал за конкурента си. Вижте в този материал как изглежда битката между Роналдо и Меси след наградите на ФИФА.

Още по темата

Please select answer!