Клоп: Лигата на нациите е най-безсмисленият турнир в света


Клоп: Лигата на нациите е най-безсмисленият турнир в света
Снимка: Getty Images/Guliver

1259 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отправи остра критика към новия формат на УЕФА Лигата на нациите, наричайки го "най-безсмисления турнира в света". Германският специалист е недоволен, че играчите му са преуморени и няма да мога да си починат по време на паузата за мачове на националните отбори.

Вчера мърсисайдци направиха равенство 0:0 при домакинството си на Манчестър Сити в дербито на осмия кръг на Висшата лига, но изглеждаха беззъби в атака и имаха късмет, че Риад Марез изпусна дузпа в заключителните минути. След двубоя Клоп призна, че възпитаниците му имат нужда от почивка.

ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА НОВИЯ ТУРНИР

"За съжаление, сега момчетата трябва да отидат и да играят в Лигата на нациите - най-безсмисленият турнир в света. Надявам се да се върнат здрави и да могат да играят в тези леки турнири - Висшата лига, Шампионска лига. Трябва да започнем да мислим за играчите. Ако искате да видите по-свежи играчи, дайте им лятна почивка. Джордан Хендерсън имаше точно две седмици почивка през лятото. Сега, ако се обадя на някой национален селекционер и го помоля да даде почивка на някого, той ще ми отговори, че също е под напрежение, защото вече играе в Лигата на нациите. Не знам какво точно можеш да спечелиш от този турнир, има някакъв финал следващото лято или нещо такова", коментира Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички