Икер Касияс поема треньорска роля в Порто


Икер Касияс поема треньорска роля в Порто
Снимка: Twitter

1714 0

Икер Касияс ще поеме треньорска роля в Порто, докато продължава да се възстановява от инфаркта, който получи по време на тренировка с „драконите“ на 1 май.

Според информациите, бившият капитан на Реал Мадрид и Испания бе на път да спре с футбола, но 38-годишният страж опроверга слуховете през май, казвайки: „Един ден ще настъпи моментът, в който ще се откажа от футбола. Нека аз сам реша кога това ще се случи. За сега, всичко е спокойно. В понеделник Порто потвърди, че Касияс ще се присъедини към треньорския щаб на клуба, отбелязвайки, че той ще го направи „докато се възстановява от своя здравословен проблем“, без да се споменава прекратяване на кариерата.

Самият вратар сподели следното: „Ще направя нещо различно от това, което правя обикновено, а именно това да бъда на терена. Ще се опитам да направя връзката между отбора и клуба. Треньорът разговаря с мен миналия сезон, когато се случи това с мен и ми каза, че иска да остана с тях, близо до играчи и до по-младите в състава, защото ще има много промени. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на своите съотборници“, започна той.

„Ще се подготвим по възможно най-добрия начин в началото на сезона. Вече имаме няколко седмици работа зад гърба си, но все още ни предстоят две седмици преди първите официални мачове. Надявам се, че ни чака една вълнуваща и успешна кампания, в която ще спечелим шампионската титла, купите и ще стигнем далеч в Шампионска лига“, завърши стражът. Касияс спечели Световното първенство, два пъти Европейското, Шампиоската лига, Ла Лига и португалската Примейра Лига, като има общо 885 мача във всички турнири. Освен това, той изигра и 167 срещи за националния отбор на Испания.

Междувременно голям негов съперник през годините помоли Касияс да спре с футбола. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички