ВИДЕО: Двете спасявания на Касияс срещу Бербатов, които го превърнаха в легенда


ВИДЕО: Двете спасявания на Касияс срещу Бербатов, които го превърнаха в легенда
Снимка: Guliver/GettyImages

16521 0

Информациите, че вратарят Икер Касияс се отказва от футбола бяха отречени от вратаря, но не изглежда далеч моментът, в който кариерата му ще приключи, особено след като претърпя инфаркт преди няколко седмици. И в края на кариерата му е редно да припомним някои от легендарните му изяви на зеления килим.

На 16-и май се навършиха 17 години от легендарната 9-а титла на Реал Мадрид в Шампионска лига, но тя нямаше да е възможна, ако на вратата не беше именно Икер Касияс. Тогава, подобно на края на сезон 1999/00, вратарят се налага да влиза на пожар заради контузия на титуляра Сесар Санчес, и то във финала на турнира. И именно тази среща утвърждава Касияс като безапелационния №1 на вратата на Реал Мадрид.

В мача срещу Байер Леверкузен, спечелен с 2:1 от "кралете", Касияс блести с куп зрелищни изяви, а две от най-големите му спасявания са срещу изгряващата звезда на европейския футбол Димитър Бербатов. Двата случая са в края на мача, като веднъж испанецът отразява удар от метър на нападателя на "аспирините", а в последните секунди на мача силен удар с глава на бившия ас на Байер също е отразен от играча на мача Касияс (вижте във видеото под статията).

Тогава познатият вече като Сан Икер вратар е едва на 20 години, но на сметката си печели втора Шампионска лига, и то с изумителни изяви във финалите. Между двата финала обаче Касияс остава втори вратар, но след срещата с Леверкузен в Мадрид не поглеждат назад - Икер застава под рамката за следващите 12-13 сезона, които превръщат вратаря в една от иконите на испанския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички