Голям съперник на Икер Касияс през годините го помоли да спре с футбола


Голям съперник на Икер Касияс през годините го помоли да спре с футбола
Снимка: Guliver/GettyImages

3716 0

В средата на тази седмица се появи неприятната новина, че легендата на футбола Икер Касияс е получил инфаркт. 37-годишният страж на Порто след това е бил опериран и вече е добре, като потвърди това със снимка в социалните мрежи. 

Легендата на Реал Мадрид и испанския национален отбор получи много окуражителни съобщения от бивши свои съотборници, но едно от тях направи впечатление. Големият съперник на Сан Икер през годините в испанския национален отбор Виктор Валдес, с който спориха и в Примера Дивисион, съответно с екипите на Реал Мадрид и Барселона, публикува прочувствено съобщение към Касияс.

"Скъпи Икер, скъпи приятелю.

Винаги ще бъдеш от онези, които съм считал, че са родени с ръкавици на ръцете си. Идолът, който има всички тези качества, които другите трябва да търсят. Идолът, който притежава един трофей, за когото всички мечтаят през годините - да бъдеш разпознаван като един от най-добрите, нашият световен шампион с №1 на гърба.

Ти си и винаги ще бъдеш мотивационната сила, за тези между гредите, някой, който може да лети по-високо и за по-дълго от всички нас взети заедно. Превръщаш немислимото в реалност. Спираш всяка топка, която минава покрай теб с тези невероятни способности. Спасяванията, които само ти можеш да правиш.

Приятелю, не мога да не изпитвам емоции, когато пиша тези редове. С теб сме имали страхотни битки, които ме превърнаха в много по-добър играч без ти да го разбираш. Ти ми даде толкова много по време на тренировъчните сесии. Цяла една държава оценява това, което ти направи.

ИЗНЕНАДА: ПРИТЕСНЕНИЯТ МОУРИНЬО ПОЗВЪНЯЛ НА КАСИЯС, ЗА ДА ВИДИ КАК Е 

Скъпи Икер, скъпи приятелю.

Като вратари ние приемаме без страх опасността, която животът избира да ни доведе. Сърцето ти, което продължава да бие искам да го посъветвам да продължи да бъде този боен лъв, който всички знаем, но вече край тъч линията. 

Твоето наследство показва кой си бил и това вече е твоята история. 

От вратар към вратар - винаги ще останеш в моите мисли

Двойното В

В.В."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички