Германия, Холандия и Хърватия се класираха за Евро 2020


Германия, Холандия и Хърватия се класираха за Евро 2020
Снимка: Guliver/GettyImages

1478 0

Отборите на Германия, Холандия, Хърватия и Австрия се класираха за финалите на Европейското първенство следващото лято след изиграването на вчерашните мачове от квалификациите.

В група С Германия разби Беларус с 4:0 като домакин с два гола на Тони Кроос и по един на Матиас Гинтер и Леон Горецка. Холандия не допусна поражение при гостуването си на Северна Ирландия и двубоят завърши при нулево равенство. По този начин Бундестимът се класира за финалите на Европейско първенство за рекорден 13-и пореден път, докато "оранжевите“ се завръщат на голям форум за първи път от Мондиал 2014 в Бразилия.

В група Е Хърватия победи Словакия с 3:1 у дома, с което си осигури място на финалите на Евро 2020. В другия мач от групата Уелс взе гостуването си на Азербайджан с 2:0 и вече държи съдбата си в свои ръце, като трябва да победи Унгария като домакин в последния си мач, за да завърши на второ място в групата.

В група G Австрия се присъедини към Полша на финалите на Евро 2020, след като победи Северна Македония с 2:1 във Виена. Давид Алаба и Щефан Лайнер вкараха головете за домакините, докато Влатко Стояновски се разписа за балканския тим в 93-а минута. А какви са сценариите и няколко от евентуалните съперници на България за класиране на форума вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички