Ейолфсон шокира: Ако погледна към трибуните, във всеки сектор ще видя свой познат

Любопитен репортаж от лагера на Исландия направи изданието nzherald.co.nz. То установи, че в малката страна всички жители по някакъв начин са свързани с играчите, треньорите или ръководството на дебютанта на Световното първенство. "Исландските футболисти не са богове, те са съседи", пише nzherald.co.nz. Причината за тези заключения е, разбира се, малкото на брой население на държавата. Както е известно, то едва надвишава 300 000 души.

Фактът, че всеки на острова познава ако не член на националния отбор по футбол, то поне знае някой, който познава такъв човек, бе потвърден от най-важната в България звезда на тима Холмар Ейолфсон. Защитникът на Левски и халфът на Лудогорец Яцек Горалски са единствените представители на шампионата на планетата от Първа лига.

Вижте пълната ТВ програма на Световното първенство по футбол 2018

След броени дни на 14-и юни стартира дългоочакваното Световно първенство по футбол 2018, което ще се проведе в Русия. В следващия един месец свет...

"Ако докато играя на терена се взра в трибуните, може да видя някой познат. Знаете, разбира се, къде седят вашите хора, но определено можете да погледнете към трибуните и да познаете някого. Да, може би във всеки сектор", каза с усмивка исландецът.

Изданието разкрива още нещо любопитно в исландския отбор. Селекционерът Хаймир Халгримсон посещава някоя кръчма три часа преди домакински мач на тима и се среща с фенове.

"Разказва ни за състава, споделя ни каква тактика е планирал и ние му осигуряваме пълно мълчание, няма телефони, никой никога не е публикувал нищо. Това е нещо красиво - никой никога няма да направи нищо, за да го съсипе", споделя фенка на име Сунна Гурдон Петурсдотир.

"Мисля, че това, че сме толкова малко, ни дава допълнителен тласък. Чувствате се малко по-емоционално ангажиран, знаете, че имате желание да се борите не само вие, не само за вашия отбор, но и за всички в страната", обяснява Холмар.

Още по темата

Please select answer!