Алтернативният път, който може да прати Пулев към мечтаната световна титла


Алтернативният път, който може да прати Пулев към мечтаната световна титла
Снимка: БГНЕС

4824 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев направи истинско шоу в зала "Арена Армеец", където смачка от бой Самюел Питър в мач, който беше лесно предвидим. Въпреки това победата го изстреля до званието претендент №1 за световната титла на IBF. Така мач с Антъни Джошуа изглежда все по-близо, но това ще стане много трудно през следващата календарна година.

Причината е в планираните мачове, в които британецът ще се изправи през 2017 година. Първият със сигурност ще е срещу Владимир Кличко, с когото са в напреднала фаза на преговорите за мач в края на април, и то не къде да е, а на "Уембли".

При победа Джошуа е готов за мач срещу Донтей Уайлдър - мач, който може да обедини титлите на IBF, WBA и WBC. Така единствената титла, която не е в притежание на двамата хегемони в момента в тежка категория, ще остане тази на WBO.

В тази категория Пулев попапда в топ 10 на ранглистата и един двубой може да го изстреля до званието "претендент". Там в момента конкуренцията не е толкова жестока, като титлата скоро ще си оспорват Джоузеф Паркър и Анди Руиз Джуниър. Всички световни бокс анализатори поставят Пулев в категорията на тези двама боксьори, като той има далеч повече шансове срещу някой от тях, отколкото срещу Джошуа или Уайлдър.

За подобен шанс Пулев ще трябва да запише поне 1-2 мача под шапката на WBO, както и срещу по-класни от Самюел Питър съперници. От неговата промоутърска агенция обаче засега не действат по тази възможност, заради по-ниските приходи, които би генерирал двубой срещу Руиз или Паркър в сравнение с битка срещу Джошуа, Уайлдър или Кличко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички