4 червени и 9 жълти картона: Същински хаос съпътства класиката на САЩ над Мексико (ВИДЕО)


4 червени и 9 жълти картона: Същински хаос съпътства класиката на САЩ над Мексико (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3591 0

САЩ победи Мексико с 3:0 в полуфиналите на КОНКАКАФ Лига на нациите и ще се изправи срещу Канада за купата, но дербито с "Ел Три" беше пълното олицетворение на "неспортсменски мач".

Двубоят се игра в Лас Вегас на "Allegiant Stadium", а реферът Бартън от Ел Салвадор направи един от най-тежките двубои в кариерата си. Имаше груби влизания, меле, спирания заради расистки скандирания. Бяха изгонени четирима, а цели девет футболисти получиха жълти картони. САЩ спечели с два гола на Кристиан Пулишич в 37-ата и 46-ата минута и един на Пепи 10' преди края.

Всичко това беше помрачено от хаоса, който се разигра през второто полувреме. Първият инцидент се случи, когато Монтес умишлено удари Леон Балогън. Те бяха разтървани след спречкване от двата лагера, а Монтер от Мексико и Уестън Маккени от САЩ получиха директни червени картони.

Последва ново спречкване, когато Сержиньо Дест беше фаулиран и започна да се бие. Той получи директен червен картон, както и Артеага от Мексико.

"Черешката" на инцидентите сложиха мексиканските фенове, които създадоха хаос по трибуните, хвърляха чаши и твърди предмети, а заради хомофобските им скандирания в един момент мачът беше прекратен. На финала САЩ ще играе срещу Канада и ще бъде без Маккени и Дест заради червените картони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички