13 аспекта от футбола, които решават битката между Меси и Роналдо с минимална разлика


13 аспекта от футбола, които решават битката между Меси и Роналдо с минимална разлика
Снимка: Gulliver/GettyImages

3582 0

Каквото и да се каже за великото съперничество между Кристиано Роналдо и Лионел Меси, то няма да го чуем за първи път. Не защото няма предостатъчно интересни и важни факти, а просто защото то продължава вече над десетилетие и дебатът, заедно с всичките гледни точки и мнения, сякаш няма край.

В следващите редове ще разгледаме 13 различни аспекта от футболната игра, както и кой има предимство в тях. Двамата са толкова равни във величието си, че единствената причина единият да има преимущество в случая, е поради нечетното число фактори (13). Проследете "битката" и вижте кой ще спечели:

1. По-добра статистика във финалите: Лионел Меси

По принцип Кристиано Роналдо има по-добър % спечелени финали (72,41%) от Лионел Меси (67,65%), но аржентинецът има по-добри показатели чисто индивидуално, защото Роналдо е с 19 гола в 29 мача (средно по 0,66 голове на мач), докато Меси е с 29 гола в 34 мача (средно по 0,85 голове на мач).

2. Кой е стигнал до най-дълга серия от мачове с поне 1 реализиран гол: Лионел Меси

Тук отново побеждава аржентинецът. Той успява да вкара поне 1 попадение в забележителните 21 поредни мача в Ла Лига през сезон 2012/13, като започна в средата на ноември и приключи до последния мача за сезона.

3. Кой е успявал повече пъти да вкара хеттрик: Кристиано Роналдо

Португалецът е съумявал да го прави цели 56 пъти. Феноменално постижение, но Меси не е чак толкова далеч с неговите 54. Представяте ли си? Общо над 100 пъти комбинирано двамата са записвали хеттрик!

4. Кой има по-добри показатели на големи форуми с националната фланела: Кристиано Роналдо

Един от най-големите фактори, който изтъкват тези, които подкрепят Роналдо срещу Меси, е именно представянето с националната фланелка. Той вкарва гол на Световно първенство на всеки 210 минути, докато аржентинецът - на всеки 270. Колкото до континенталните състезания - CR7 реализира на всеки 199 минути на Европейско първенство, докато Меси - на всеки 249 в Копа Америка.

5. Кой вкарва по-често голове: Лионел Меси

За цялата си кариера "бълхата" вкарва попадение на всеки 99 минути и 43 секунди, докато Кристиано изостава леко в това отношение - на всеки 111 минути и 50 секунди.

6. Кой е вкарвал повече от 3 гола в един мач по-често: Кристиано Роналдо

CR7 успява да вкара 4 гола в 8 случая и 5 гола в 2 случая, което прави общо 10 пъти. Меси, от своя страна, има 6 мача с по 4 попадения, а в един случай вкарва 5 (общо 7).

7. Кой се справя по-добре при дузпите: Кристиано Роналдо

Той е считан за един от най-добрите изпълнители на дузпи за всички времена. Процентът на вкарани дузпи е доста по-висок при него, отколкото при Меси. А самият брой успешни изпълнения от бялата точка е зашеметяващ - 112. Ето, че преполовихме "битката", като временния резултат е 4:3 за Кристиано. Ще обърне ли Меси?

8. Кой има повече голове от пряк свободен удар: Кристиано Роналдо

В по-ранен етап от кариерата си той беше сред най-добрите в това отношение, но в последните години Меси се представя по-добре. Все пак, португалецът все още има минимална преднина с неговите 54 гола от пряк свободен удар срещу 52 за аржентинеца.

9. Кой има повече спечелени индивидуални награди: Лионел Меси

"Givemesport" твърди, че всички спечелени индивидуални награди за гения от Росарио са на брой 94. Срещу името на Кристиано са посочени... 74.

10. Кой се представя по-добре, когато играят един срещу друг: Лионел Меси

В този аспект преимуществото на Меси е огромно и неоспоримо. Той не само, че има повече победи, но и е записал повече голове и асистенции в тези двубои в сравнение с Роналдо.

11. Кой има повече голове с по-слабия си крак: Кристиано Роналдо

Десният крак на Лионел Меси срещу левия на Кристиано Роналдо - победител е левият на португалеца. 17,93% от всичките му голове са дошли с по-слабия му крак. При аржентинеца процентът е 12,91.

12. Кой е печелил повече пъти приза за "Златната топка": Лионел Меси

Въпреки многото мнения, че наградата не е особено правдоподобна в последните години и че се връчва несправедливо, това си остава най-ценният индивидуален приз във футбола, а там всички знаем как стои резултатът (засега) - 6:5 в полза на Меси.

13. Кой е записал най-перфектния сезон откъм голове: Лионел Меси

Аржентинецът вкарва 73 гола в 60 мача през сезон 2011/12, което прави средно по 1,22 на мач, докато Роналдо записва средно по 1,13 през сезон 2014/15.

Краен резултат: Кристиано Роналдо - Лионел Меси 6:7.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички