12 мача за 48 дни за Лионел Меси, но само един гол го дели от поредния му рекорд


12 мача за 48 дни за Лионел Меси, но само един гол го дели от поредния му рекорд
Снимка: Getty Images

5316 0

Лионел Меси оказа изключително голямо влияние върху играта на Интер Маями, откакто се присъедини към отбора през юли. Той помогна на клуба от Флорида да спечели първия си трофей - Купата на лигите през 2023 г., да стигне до финала на US Open Cup и да излезе от дъното на Източната конференция на МЛС. В последните месеци обаче се натрупа голяма умора за легендарния играч, който в момента е с аржентинския национален отбор.

Защо Меси може да не е титуляр за Аржентина срещу Боливия?

Бившият плеймейкър на Барселона поиска да бъде изваден преди края на квалификационния двубой за Световното първенство срещу Еквадор в четвъртък. В него отбеляза единствения гол от пряк свободен удар в Буенос Айрес. Тестовете след двубоя отхвърлиха контузия, а проблемите му с физическата форма се дължат на мускулна умора след изиграването на 12 мача в рамките на 48 дни.

Меси пътува до Ла Пас за втория квалификационен мач на Аржентина срещу Боливия, който ще е тази вечер. Много вероятно е обаче той да остане на резервната скамейка, след като "гаучосите" имат много поле за грешка в опитите да си осигурят място на Световното в САЩ, Мексико и Канада.

Меси изравни рекорда на Луис Суарес в квалификациите за световно първенство срещу Еквадор

Независимо дали Меси ще е титуляр, или ще се появи от пейката, той без съмнение е наясно, че е на ръба да постави още един рекорд. Голът срещу Еквадор беше неговият 29-и в квалификациите за Световната купа на КОНМЕБОЛ, изравнявайки най-добрия резултат на Луис Суарес за всички времена за Уругвай.

Следващото попадение, което изглежда неизбежно, следователно ще го накара да изпревари бившия му съотборник в Барса в класирането. За Суарес изглежда малко вероятно да играе отново на световно поради напредването на годините му и продължаващите проблеми с коляното.

Кой играч е вкарал най-много голове в квалификациите за Световното първенство?

Само четирима играчи в историята са отбелязвали повече от 30 гола в квалификации за Световно първенство. Това са Роберт Левандовски, който отбеляза 30 гола за Полша, пет пъти по-малко от легендарния ирански нападател Али Даеи. Дълги години държеше рекорда за най-много международни голове. Това му беше отнето от бившата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който отбеляза 36 от своите 123 гола за Португалия в квалификациите за Световното първенство.

Но човекът, който държи общия рекорд, е бившият нападател на Гватемала Карлос Руис. Той отбеляза 39 пъти в квалификациите, но головете му така и не се оказаха достатъчни, за да изведе страната си на първото им Световно първенство.

А преди визитата на Боливия раздадоха бутилки с кислородна вода на всички аржентински играчи, които ще играят на един от най-високите стадиони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички