Защо Барселона не положи максимални усилия да си върне в Меси? Съветникът на Лапорта обясни


Защо Барселона не положи максимални усилия да си върне в Меси? Съветникът на Лапорта обясни
Снимка: Getty Images

1788 0

Съветникът на Жоан Лапорта, Енрик Масип, сподели защо Барселона не е положила максимални усилия, за да си върне Лионел Меси.

НЕзавръщането на Меси в Барселона все още вълнува

Аржентинската легенда, която напусна "Камп Ноу" през 2021 г., се превърна в свободен агент през лятото, след като изтече договора му с Пари Сен Жермен. Говореше се за връщането му в Каталуния, но сделка не беше сключена и Меси се насочи към Съединените щати в Интер Маями.

На въпрос дали завръщането на Меси е било възможно: "Мисля, че да, при условията, за които се говори, да. Ако беше развълнуван да дойде тук, щяха да бъдат положени усилия. В крайна сметка всеки решава да отиде там, където има своите мечти и своя житейски проект. Той се отказа от печеленето на пари в Арабия, за да отиде в САЩ. Изглежда щастлив със семейството си", сподели Масип пред "Sport".

"Президентът искаше той да се върне, защото напускането на Лео беше горчиво, но той трябваше да постави клуба преди всичко друго. Връзката е възстановена. И мисля, че президентът беше прав, като му предложи шанса да се пенсионира с фланелката на Барса и отвори вратата, за да отдаде почит на най-добрия играч в историята", допълни той. Това е поредният път, в който от Барселона прехвърлят вината върху Меси, че не се е завърнал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички