Звездата на Барселона Жорди Алба призна: Всичко беше по-лесно, когато имахме Лео Меси


Звездата на Барселона Жорди Алба призна: Всичко беше по-лесно, когато имахме Лео Меси
Снимка: Getty Images

3632 0

Легендата на Барселона - Жорди Алба, си припомни партньорството с най-великия футболист в историята на каталунците Лео Меси. Бранителят сподели, че всичко е било по-лесно, когато аржентинецът е бил в отбора.

Меси изненадващо напусна "Камп Ноу" след повече от 2 десетилетия в тима през 2021-а година. Причина за това бе финансовата криза в клуба. Голмайсторът отиде в ПСЖ като свободен агент, където продължи да "блести", а малко по-късно направи мечтания триумф на Световното първенство в Катар. 

Мнозина от феновете на "лос кулес" си спомнят за страхотната връзка между Меси и Алба. Двамата изиграха 345 мача заедно, отбелязвайки 34 гола при взаимодействие един с друг. Самият защитник потвърждава, че двамата са се разбирали перфектно и това е правило играта много по-лесна.

"Разбирахме се перфектно. Ставаше все по-трудно, защото всички съперници вече ни познаваха. Той обаче влизаше от втора позиция и понякога намираше други съотборници, които бяха оставени непокрити. Направихме много добро дуо. С него всичко беше по-лесно. Почти всички мои асистенции са къл него. Помня, че първата такава беше на "Ел Садар". Той е най-добрият във всички аспекти от играта", коментира Алба, цитиран от "SPORT". 

Договорът на Меси с парижани е напът да изтече. Различни слухове го свързват с евентуално завръщане в Барселона 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички