Зрелище на "Уанда Метрополитано": Акробатичен гол на Ермосо спаси Атлетико Мадрид (ВИДЕО)


Зрелище на "Уанда Метрополитано": Акробатичен гол на Ермосо спаси Атлетико Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1213 0

В луд мач от 24-ия кръг на испанската Ла Лига Атлетико Мадрид успя да измъкне победата от Хетафе с 4:3 у дома си на "Уанда Метрополитано".

Шест от попаденията в Мадрид паднаха до почивката, а срещата бе изпъстрена с обрати, дузпи и червен картон за домакините!

Още в 9-та минута Луис Суарес пропусна да даде аванс на шампионите, след като пропусна от бялата точка. Все пак, десет по-късно Анхел Кореа изведе играчите на Диего Симеоне напред в резултата. Матеус Куня покачи на 2:0 в 27-ата, но три по-късно Борха Майорал намали изоставането на гостите. Хетафе не само че навакса изоставането си, но и обърна изцяло развоя на събитията след два гола на Енеш Юнал от дузпи. В четвъртата минута на добавеното време на първата част Кореа възстанови паритета с второто си попадение в двубоя.

След почивката "дюшекчиите" останаха в намален състав след директен червен картон на Фелипе. Въпреки това, Атлети стигна до безценни три точки в борбата за Топ 4 след късен акробатичен гол на Марио Ермосо минута преди края на редовните 90.

По този начин Атлетико се изкачи на четвъртото място с актив от 39 точки, на една пред петия Барселона, който днес гостува на Еспаньол в градско дерби, и на една зад третия Бетис. Хетафе е на 15-а позиция с 25 пункта, на шест от зоната на изпадащите. Хетафе гостува на Кадис в следващия си мач, докато футболистите на Чоло Симеоне приемат Леванте.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички