Виляреал препъна Реал Мадрид в мач без голове и с много положения


Виляреал препъна Реал Мадрид в мач без голове и с много положения
Снимка: Getty Images

3835 0

Виляреал и Реал Мадрид завършиха наравно 0:0 в дербито на 24-тия кръг на испанската Ла Лига. И двата тима имаха добри положения, като очаквано момчетата на Карло Анчелоти бяха по-инициативният тим. "Жълтата подводница" обаче също имаше своите моменти, като Самуел Чукуедзе и Алберто Морено пропуснаха най-чистите възможности пред вратата на Тибо Куртоа.

За Реал Мадрид изненадващо титуляр започна Гарет Бейл. Уелсецът отправи няколко добри удара, но не успя да се разпише и да покаже пълния си блясък. Вратарят на Виляреал Херонимо Рули се отчете с 5 спасявания, като извади най-опасните положения.

"Кралският клуб" води само с четири точки пред Севиля в класирането, като има актив от 54 точки. Виляреал е пети с 36. За Реал следва гостуване на ПСЖ в Шампионска лига, докато Виляреал ще гостува на Гранада в Ла Лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4-ата минута Алфонсо Педраза изпрати центриране в наказателното поле. Топката беше изчистена в ъглов удар. Морено центрира и Данжума опита да довкара топката. Едер Милитао обаче беше на място и отне. Домакините продължиха да са по-инициативни и в 6-ата минута Чуквуезе направи самостоятелен пробив, като Куртоа трябваше да се намесва.

В 11-ата минута Реал получи правото да изпълни пряк свободен удар. Асенсио центира към Винисиус. Бразилецът обаче не успя да овладее топката по най-добрия начин.

В 14-ата минута Винисиус беше спрян в наказателното поле. Реферът обаче не отсъди дузпа. В 16-ата Реал стигна до нов пряк свободен удар след нарушение на Висенте Ибора. След това Алберто Морено центрира към Данджума, който нацели гредата. Топката попадна в Чукуезе и Винисиус изчисти. В 21-ата минута Вини беше изведен на стрелкова позиция от Марсело и Раул Албиол изчисти с коляно.

Натискът на Виляреал продължи. Даниел Карвахал в 23-ата минута удари с топка Джовани ло Селсо. Аржентинският халф получи травма. Хуан Фойт и Едер Милитао получиха жълти картони заради опитите им да се намесят в ситуацията.

Винисиус в 28-ата минута стреля от границата на наказателното поле, но прекалено неточно. В 33-ата минута Чуквуедзе центрира отдясно към Алберто Морено. Дани Карвахал скочи и изчисти топката.

В 37-ата минута Ло Селсо се оказа в наказателното поле, топката беше изчистена. Тя попадна в Морено, който стреля и Куртоа спаси. Гарет Бейл в 42-ата минута изскочи зад защитата на Виляреал и вратарят Херонимо Рули спаси удара му.

В края на първата част Виляреал тръгна на контраатака и Чукуезе центрира. Едер Милитао обаче беше на мястото си. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49-ата минута Алаба центрира към Бейл и Рули изби топката. Вратарят на Виляреал обаче неволно удари Раул Албиол. В следващата атака Марко Асенсио получи пас от Марсело и стреля силно през Пау Торес. Ударът мина високо.

Карвахал опита хитър пас в 53-ата минута. Никой от нападателите обаче не успя да го разгадае. В 56-ата минута Гарет Бейл проби през защитата на Виляреал и стреля. Херонимо Рули спаси и топката рикошира в гредата. Две минути след това аржентинецът отново трябваше да се намесва, като този път Винисиус стреля опасно.

В 64-ата минута Гарет Бейл беше много близо до гола. Той стреля, но защитник изчисти удара му. Унай Емери пусна в игра Тригейрос и Диа вместо Данджума и Ибора.

В 76-ата минута Тригейрос изведе Морено сам срещу Куртоа. Белгиецът обаче се намеси решаващо. Карло Анчелоти пусна в игра Йович, Родриго и Модрич вместо Бейл, Валверде и Асенсио. В 82-ата минута Начо и Еден Азар замениха Марсело и Винисиус. 

Ло Селсо в 86-ата минута стреля, но прекалено леко и Куртоа улови. В 90-ата минута Диа изскочи зад защитата на Реал и отново ситуацията беше пропусната.

СЪСТАВИ

Виляреал: Рули, Албиол, Пау Лопес, Парехо, Фойт, Ибора, Чуквуезе, Данджума, Ло Селсо, Морено, Педраза

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Марсело, Кроос, Валверде, Каземиро, Асенсио, Бейл, Винисиус

ПРЕДИ МАЧА

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обяви, че голямата звезда на тима Карим Бензема няма да пътува с отбора и ще бъде пазен за двубоите с Пари Сен Жермен в Шампионска лига. Освен това отсъстващи са левият бек Ферлан Менди, както и Маириано Диас, който лекува мускулна травма.

Унай Емери също има трима отсъстващи футболисти. Голмайсторът на отбора Херард Морено лекува травма, а контузени са също Франсис Коклен и Рубен Пеня. Тимът е в добра форма, като победи Бетис и Майорка и се изкачи на шеста позиция в класирането.

В последните си 12 мача Виляреал записа 11 различни резултата. Единственият, който се повтаря, е "2:0". "Жълтата подвоница" няма победа срещу Реал Мадрид в последните 5 мача. Три от тях завършиха наравно, а Реал спечели в 2 от случаите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички