"Знакът", който подсказва, че Меси ще остане в Барселона


"Знакът", който подсказва, че Меси ще остане в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

6104 0

Новият президент на Барселона Жоан Лапорта изрази надежда, че звездата на тима Лионел Меси ще остане в клуба, след като аржентинският футболист взе участие в гласуването за нов президент на каталунците. Лапорта спечели убедително вота и ще изкара втори период начело на Барса след 2003-2010, като след успеха си той заяви, че ще направи всичко по силите си, за да задържи Меси на "Ноу Камп".

"Това, че Лионел Меси участва в изборите и гласува, говори много. Преди двайсет години той направи своя дебют за юношеския отбор на Барса. Да видим най-добрият футболист в света да дойде и да гласува днес е ясен знак за това, което ние казваме - Лео обича Барса. Най-добрият футболист в света обича Барса и се надявам, че това е знак, че той ще остане тук, както всички ние искаме", коментира Лапорта.

Договорът на Меси с Барселона изтича в края на настоящия сезон и той вече е свободен да преговаря с други клубове, в които ще може да премине със свободен трансфер през лятото. За Барселона ще е проблем и да се конкурира финансово с отбори като ПСЖ или Манчестър Сити заради гигантската заплата, която получава аржентинеца в момента и която ще е трудно постижима за новото ръководство на каталунците с оглед финансовата криза, породена от пандемията.

Междувременно стана ясно, че над 30% от членовете на Барселона са на мнението, че Меси е заменим играч (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички